Eşec la concursul pentru sistemul de comunicare al Clujului

Categorii: Actualitate, Clio

Eşec la concursul pentru sistemul  de comunicare integrat in municipiul Cluj-Napoca organizat de Asociaţia Cluj Capitală Culturală 2021. Juriul format din arhitecţii Şerban Ţigănaş, Ionel Vitoc, Romulus Zamfir, profesoara Mihaela Ioana Agachi, regizorul Tompa Gabor, pictorul Ioan Sbârciu şi preşedintele UTCN Radu Munteanu,  nu a acordat nici un premiu la acest concurs. Asociaţia va organiza un nou concurs.

Juriul a avut de selectat din 11 proiecte.  Ele au fost evaluate între 5 şi 7 decembrie.

„Propunerile nu au răspuns cerinţelor noastre. Nici unul nu s-a detaşat privind problema comunicării aşa cum e prezentat în anunţul concursului, deci nu am acordat nici un premiu” a spus Ţigănaş.

Totuşi, juriul a acordat trei menţiuni, fiecare a câte 1000 de lei, pentru lucrări propuse de arhitecţii  Andrei Neşula, Peter Ester şi Ciprian Şimon (foto). 

„In opinia noastră, concursul poate şi trebuie să fie un prim pas pentru soluţii de comunicare care merită continuat. Propunem să se facă ateliere pluridisciplinare, cu echipe mixte pentru catalizarea energiilor. Cea mai bună modalitate de continuare a sistemului integrat de comunicare e un workshop cu autorii proiectelor menţionate, membrii grupului de strategie pentru marketing urban, membrii jurului, iniţiatorii concursului” a mai spus Ţigănaş, astăzi, într-o conferinţă de presă.

Arhitectul Ionel Vitoc a comentat şi el anunţul făcut de Ţigănaş.

„Pe afişe trebuie să se gasească un element, un simbol, care să ducp la scopul dorit: nominalizarea Clujului. Vrem sa fie definit acest simbol, acest element, să se regăsească. A doua neîmplinire, raporult dimensiunilor în ceea ce priveşte amplasamentul şi reprezentarea elementului. Nu sesizezi unde începe orasul, există o continuitate a spaţiilor administratative care aparţin judeţului! Vă invit să participaţi pe mai departe”, a spus şi Vitoc.

În replică, arhitectul Şimon Ciprian a spus:

„Noi am dat nişte idei, sunt ale noastre, ce facem, suntem în impas acum, ce se va întampla cu aceste idei. Dacă trebuie să le continue cineva, noi trebuie să la continuăm, oricum sunt protejate de copyright” a spus Şimon .

Alţi arhitecţi prezenţi la conferinţa de presă au acuzat timpul scurt de concepere a conceptului, de respectare a cerinţelor, tema complexă şi eterogenă de integrare într-un sistem comun. Aceştia au propus o abordare de sus în jos jos, care ar fi mult mai bună.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.