”Egregori”, expoziție de arte vizuale la The Cosmic House

Categorii: Vizual

The Cosmic House organizează expoziția intitulăm Egregori, în cadrul căreia vor fi expuse lucrări semnate de Mirela Iordache, Emil Cassian Dumitraș și Flaviu Moldovan, artiști vizuali ai Universității Naționale de Arte București și ai Universității de Artă și Design din Cluj.

Expoziția va fi găzduită  la galeria din strada G-ral. Eremia Grigorescu 106, în intervalul  12.08. 2022 -28.08.2022, iar vernisajul va avea loc vineri 12.08.2022 de la orele 18.00.

Ulterior vernisajului, expoziția va putea fi vizitată numai pe bază de programare.

Vă propunem un traseu gândit și articulat pornind de la teoriile re-mixării. Observăm că artiștii dau ființă, sincron, acelorași personaje, contexte și forme. Este ca și cum o emanație misterioasă, o formă a formei, un egregor, aglutinează ideea și o (re)direcționează de la un artist la altul. Ideile plutesc, undeva, într-un spațiu incert și se strecoară în mințile noastre sincron? Și dacă este așa, unde se termină inspirația și mixarea și încep plagiatul sau copierea?

În accepțiune contemporană termenul egregor se referă la o manifestare psihică, sau o formă de gândire, care apare atunci când orice grup împărtășește o motivație comună – fiind alcătuit din și influențând gândurile grupului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.