Dramaturgul clujean Eva Crişan, nominalizat cu piesa „Pasărea de foc” la Premiile UNITER 2014 !

Categorii: Actualitate, Teatru
La Premiile Uniter 2014,  juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai bunâ piesă românească a anului 2013″, compus din criticii de teatru Adriana Popescu, Marina Constantinescu si Marian Popescu, a decis să reţină în selecţia finală următoarele piese:  Pasărea de foc, a actriţei şi dramaturgului clujean Eva Crişan şi In trafic de Alina Nelega.
Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) se desfasoara sub egida si cu sprijinul Casei Teatrale a Romaniei. Premiul va fi oferit la Gala Uniter din 28 aprilie 2014, de la Târgu – Mureş,  iar editura Unitext va publica un volum cu piesa câştigătoare.
Eva
Despre Eva Crişa
Eva Crişan este absolventă a Facultăţii de Teatru si Televiziune a Universitatii Babes-Bolyai. Ca actriţă angajată la Teatrul Naţional Cluj a onorat instituţia prin premiile obţinute la nivel naţional ( nominalizare Uniter 2012 la concursul de dramaturgie, cu piesa de teatru „Mr. Nobody”)  şi a reprezentat cu succes imaginea culturală a Clujului în străinătate (Marele Premiul la Festivalul Internaţional de Teatru, Belgrad, 2013, cu rolul titular din spectacolul „Ioana d’Arc”- un spectacol selecţionat din 180 de aplicaţii a opt ţări participante).
A jucat peste treizeci de roluri pe scena Naţionalului Clujean şi  a participat la numeroase workshop-uri, training-uri si ateliere cu specialişti europeni (David Esrig, Mihai Măniuţiu, Andrei Şerban, Roberto Bacci etc.)
Proiect personal ” Teatru pentru Viata”- „Clujul, Capitala Europeana”
In prezent, Eva Crisan sustine prin proiectul sau „ Teatru pentru Viata” demersul  „Clujul, Capitala Culturala Europeana” prin organizarea de cursuri de arta teatrala, cu scopul punerii in valoare a extraordinarului potential creator a tinerilor clujeni.
„Teatrul dezvolta si valorifica personalitatea fiecarui tanar, in societatea noastra care anuleaza individul. Ceea ce este unic si se exprima cu mijloace proprii este inestimabil. Sufletul este cel mai grandios spectacol creat vreodata”, susţine Eva Crişan.

Mai multe detalii si inscrieri la curs aici 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.