Doi actori renumiți de la Teatrul Național Cluj lansează atelierele PersonAct despre arta improvizației

Actualitate Esenţial

PersonAct anunță startul unei noi serii de ateliere de improvizație, deschise pentru toți cei dornici să exploreze arta comunicării autentice și a dezvoltării personale, prin joc. 

Cristina Pardanschi și Cornel Răileanu sunt pionierii dezvoltării personale prin improvizație. Cu o experiență vastă și pasiune pentru arta improvizației, au creat o metodă personalizată pentru fiecare participant. 

Improvizația nu este doar despre teatru, ci și despre dezvoltarea abilităților de comunicare, creșterea încrederii în sine și descoperirea propriei voci. Aceste ateliere sunt o oportunitate unică de a ieși din zona de confort, de a elibera creativitatea și de a dezvolta abilitățile interpersonale.

După tăcerea lungă impusă de pandemie apoi starea post pandemică, văzând nevoile din jurul nostru ne-am decis să revenim în peisajul socio-emotional. În toată aceasta perioadă, fără să facem nici cea mai timidă promovare au tot fost înscrieri la cursurile de improvizație și de fiecare dată ne mustra conștiința pentru acea tăcere. Noi suntem pionierii acestei activităţi. Acum paisprezece ani când am început, lumea nu prea ştia cu ce se mănâncă dezvoltarea personală, improvizaţia și altele, toate împrumutate din teatru. Din priceperea şi experienţa acumulată de-a lungul unei întregi cariere s-a născut metoda noastră personalizată. Întotdeana, dar mai ales după această lungă perioadă de interdicţii, frustrări, claustrări, depresii, lipsă de comunicare directă, nemijlocită, lucru şi cursuri online, se simte şi mai mult nevoia unei terapii agreabile, deci uşor de suportat, “noninvazivă”.”, au declarat Cristina Pardanschi și Cornel Răileanu, actori la Teatru Național Cluj-Napoca și fondatori PersonAct.

Atelierele de improvizație se adresează celor care:

  • Doresc să‐și îmbunătățească abilitățile de conștientizare de sine 
  • Să‐și extindă cunoașterea propriilor percepții asupra realității, a reacțiilor față de ceilalți 
  • Să dobândească un echilibru decizional necesar în situațiile în care suntem antrenați zilnic

Pentru înscrieri și mai multe detalii despre ateliere, vizitează pagina web dedicată AICI  

Cristina Pardanschi și Cornel Răileanu și-au dedicat viața actoriei. După o carieră actoricească de 40 de ani dublată de o experienţă pedagogică de 12 ani în învăţământul teatral universitar, timp în care au format 3 promoţii de actori cu rezultate remarcabile, se simt îndreptăţiţi să își asume misiunea de implementare în viaţa socială și în mediul de afaceri a unor tehnici și metode teatrale optime, constituite într-o formă de educaţie complementară, menită să asigure echilibrul în dezvoltarea individuală a celor ce vizează împlinirea atât în plan personal cât și în plan profesional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *