”DICTATORII”, un performance al Companiei Procédé Zèbre la Muzeul de Artă

Categorii: Teatru

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) invită publicul la performance-ul Companiei Procédé Zèbre, miercuri, 13 iulie 2022, de la ora 21, un spectacol de teatru și muzică.

Intrarea e gratuită.

Tema centrală a celei de-a treia ediții a performance-ului companiei Procédé Zèbre este Libertatea. Este vorba despre libertate la modul general: libertatea de a cânta, libertatea de a apăra viața și tinerețea sufletească. Este vorba de a găsi în opera de cor o soluție colectivă la dependența pe care ne-o oferă negustorii de „vise” individuale, bazate pe posesie. Sentimentele pasionale intempestive fac loc unui spațiu rece pe care doar tineretul are capacitatea și responsabilitatea de a-l transforma într-un viitor sau în lipsa acestuia! Să trezim amintiri și să fim reactivi! Principala funcție a memoriei este de a învăța din exemplele trecutului.

Compania Procédé Zèbre conduce proiectul WiM Laboratories Iuvenis II în șase țări europene, fiind susținută de programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Sute de tineri, precum cele trei grupuri de români din Hida, Cluj și Aiud, culeg mărturii, explorează memoria teritoriului lor și pun în scenă ilustrarea dramatică a învățăturilor culese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.