Decizie amânată la Centrul de Cultură Transilvania

Actualitate Spectacol

Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca aşteaptă răspunsuri la o serie de întrebări pe care le-a adresat firmei Vaal Arhitectură privind studiul de fezabilitate al Centrului de Cultură Transilvania.

Firma bucureşteană Vaal Arhitectură împreună cu Popp şi asociaţii a finalizat studiul de fezabilitate al Centrului, l-a predat primăriei,  dar specialiştii din Comisia de Urbanism au mai cerut o serie de precizări.

‘’Membrii comisiei au făcut observaţii şi au pus o serie de întrebări pentru care în acest moment proiectantul pregăteşte răspunsuri şi modificări, care urmează a fi din nou prezentate în perioada următoare’’, a informat biroul Mass Media al primăriei.

Consiliul Local trebuie să dezbată acest studiu de fezabilitate iar dacă aceste este acceptat atunci Primăria trebuie să organizeze licitaţia pentru execuţia sediului Centrului de Cultură Transilvania.  Problemele cele mai delicate în opinia specialiştilor din comisia de urbanism sunt pe partea de acustică a viitoarei săli de concerte din cadrul centrului.

Centrul Cultural Transilvania este prevăzut să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri, o parcare la subsol de 400 de locuri, o sală de concerte pentru filarmonică de 1.500 de locuri, o altă sală de concerte cu 500 de locuri şi sediu pentru Filarmonică.

Investiţia se ridică la 70 de milioane de euro iar aceasta urmează să fie realizată printr-un parteneriat public-privat, a anunţat primarul Boc.

Ieri, într-un comuniat remis presei, filiala municipală Cluj a PNL l-a acuzat pe Boc de tergiversarea acestei investiţii şi nerezolvarea situaţiei sediului Filarmonicii „Transilvania”

„De ani de zile, clujenii aşteaptă să înceapă construcţia Centrului Cultural Transilvania, aşa cum li s-a promis în nenumărate rânduri de către primarul Emil Boc. Cu toate că studiul de fezabilitate a fost realizat deja şi predat Primăriei Cluj-Napoca, fostul premier nu se grăbeşte să demareze această investiţie vitală pentru ambiţiile oraşului….Domnule Boc, anul trecut aţi spus că în toamna lui 2012 va fi organizată licitaţia. În toamnă ne-aţi anunţat că aşteptaţi toate avizele ca apoi să vă puneţi pe treabă, pentru că de bani (costul total al proiectului este estimat la aproape 70 de milioane de euro) o să faceţi rost de la bugetul local, prin parteneriat public-privat şi, la nevoie, prin accesarea unui împrumut. La începutul anului 2013 promiteaţi solemn că, până la jumătatea anului, licitaţia va fi lansată. Ne prinde toamna şi dumneavoastră nu aţi fost încă în stare să avizaţi documentaţia studiului de fezabilitate pe care l-aţi primit, cu tot cu modificările aferente, adăugate de proiectant în aprilie 2013. Ce mai aşteptaţi, domnule primar Emil Boc?”, critică liberalii clujeni, aflaţi în opoziţie în Consiliul Local Cluj, dominat de coaliţia PDL-UDMR.

Clujulcultural.ro a dedicat un amplu articol situaţiei Filarmonicii, instituţie care nu are un sediu propriu încă de la înfiinţare. Articolul poate fi citit aici 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *