Curtea de Apel dă dreptate unui ”separatist” în conflictul de la Teatrul ”Puck”

Categorii: Actualitate, Special
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

În vara lui 2020 a izbucnit un conflict dur între o serie de angajați și foști angajați de la secția maghiară a teatrului de păpuși ”Puck” și conducerea de atunci a instituției. ”Separatiștii” au acuzat că sunt discriminați de fostul director Emanuel Petran, regizor și actor. Clujul Cultural a relatat pe larg conflictul, care are și un cert iz politic. Găsiți articolele în arhivă.

După un scandal monstru, care s-a lăsat acuze, conferințe de presă, petiții, declarații tari, Petran s-a plâns la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și a rugat instituția specializată să analizeze acuzele „separatiștilor”.

CNCD a analizat plângerea și a respins oficiali acuzația de discriminare făcută de ”separatiști”. Unul din aceștia, vechi coleg cu Petran, regizorul și actorul Vadas Laszlo, a atacat decizia CNCD la Curtea de Apel Cluj, scrie în exclusivitate siteul de anchete TransilvaniaPress.

În urma deciziei Curții, s-a decis anularea deciziei CNCD, scrie siteul citat Decizia nu e definitivă, teatrul și CNCD-ul pot face recurs. Laszlo consideră în apelul său admis de Curte că secția maghiară a fost nedreptățită financiar în 2018 și 2020 si că membrii acesteia nu s-au putut deplasa la câte festivaluri ar fi fost invitați iar secția română da.

Precizăm că Emanuel Petran nu mai e director la ”Puck” după ce a fost depunctat în urma prezentării raportului de management la concursul pentru un nou mandat de acum un an. Petran se judecă cu Consiliul Județean, instituția de care aparține ”Puck” și a câștigat un proces prin care a obținut să fie din nou admis la concursul pentru postul de director. Actualmente instituția este condusă de …contabil ca director interimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.