Cum va arăta Electric Castle 2016. “Sigur Rós e evenimentul anului viitor în România”

Categorii: Actualitate, Muzica

Cu ocazia anunţării primului headliner de la Electric Castle 2016, organizatorii festivalului vorbesc despre ce-a de-a patra ediţie, la ce se aşteaptă ei şi la ce să se aştepte publicul. Au dorit să vină cu un line-up indrzanet, care să creeze un statement, evitând comercialul şi căutând să aducă mereu ceva nou, diferit, deosebit.

“Nu am încercat niciodată să aducem trupe mainstream, comerciale, cerute de marea masă, ci dimpotrivă, am încercat cu fiecare line-up să avem un statement. Anul acesta statement-ul este Sigur Rós. Ne-am dorit trupa asta de mulţi ani. E o formaţie cool, e altceva. Sigur Rós, din punctul meu de vedere, e evenimentul anului viitor în România”, spune Teodor Negrea, directorul artistic Electric Castle.

Noutatea ediţiei din 2016 este şi accentul mai proeminent decât anul trecut pe rock alternativ, cel puţin o nouă scenă, activităţi de zi nemaiîntâlnite. Pentru a îmbunătăţi experienţa de festival, zona de camping primeşte în ediţia ce urmează un upgrade, publicul având opţiunea de a alege între mai multe pachete de camping puse la dispoziţie. De asemenea perioada de desfăşurare a fost trasă pe luna iulie a anului, pentru a evita posibilitatea timpului capricios şi pentru a ocolii sesiunile de examene.

Mai mult, organizatorii sunt în discuţii cu autorităţile din Bonţida cu privire la problemele de infrastructură şi canalizare, pentru a putea crea condiţii cât mai bune şi pentru ca festivalul să poată creşte. La Electric Castle 2016 organizatorii aşteaptă 30.000 de persoane pe zi, 120.000 de persoane în total, pe cele patru zile de festival, iar Teo Negrea spune că dacă ar exista infrastructura necesară, festivalul ar creşte semnificativ.

11942181_846883718759705_1834100822036357303_o

Organizatorii Electric Castle au anunţat joi dimineaţa noi artişti care şi-au confirmat prezenţa la ediţia din 2016 a festivalului, dar şi primul headliner aflat în premieră în România.

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale festivalului va fi cu siguranţă urcarea pe scenă a formaţiei islandeze de post-rock, Sigur Rós.

N’to, Macka B, Axel Boman, Palms Trax, Mihai Popoviciu, The Model, GRAMOPHONEDzIE, Icicle, De Staat, General Levy, Worakls, God Is An Astronaut, Loadstar, Gui Boratto, ART DEPARTMENT, Camo & Krooked ft Dynamite MC, Gorgon City (pentru prima dată în România), sunt artiştii anunţaţi joi, care completează lunga listă a celor prezenţi în 2016 la Electric Castle.

Pentru Electric Castle 2016 urmează să mai fie anunţaţi doi headlineri, cei mai mari spun organizatorii, şi alţi artişti de renume.

Organizatorii au anunţat primul val de artişti în luna noiembrie, alături de două premiere pentru România: Rusko şi Flus Pavillion.

Ediția a 4a a Electric Castle Festival va avea loc, între 14 și 17 iulie, la Castelul Banffy, din localitatea Bonțida.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.