Cum să alegi o imprimantă A3 profesională?

Categorii: Actualitate
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Cu peste 90% din imprimantele vandute pe piata fiind de tip A4 in ceea ce priveste dimensiunea hartiei, imprimantele A3 reprezinta cu siguranta o nisa.

Totusi, este putin diferit atunci cand sunt luate in considerare fotocopiatoarele mari de birou, nu doar imprimantele, deoarece imprimarea A3 este o caracteristica comuna oferita de aceste aparate profesionale.

imprimanta multifunctionala A3 este vitala pentru nevoi foarte specifice si este esential sa intelegeti aceste nevoi pentru a alege exact echipamntul potrivit, la pretul potrivit, deoarece diferitele tipuri de imprimante raspund nevoilor total diferite.

  • Care sunt aceste tipuri de imprimante care gestioneaza documente A3 si cum functioneaza? 
  • Care sunt scopurile acestor diferite tipuri de imprimante si pentru ce profesionisti sunt?
  • Cat costa aceste imprimante si care sunt celelalte costuri de utilizare?
  • Este necesar sa cumparati o imprimanta A3 sau exista alte optiuni recomandate?

Intelegerea imprimantelor A3 si a diferitelor nevoi pe care acestea le servesc:

Desi numarul de modele este limitat, exista diferite tipuri de imprimante care accepta formatul A3, pentru utilizari foarte diferite.

La fel ca si in cazul unei imprimante A4, echipamentele de printare A3 vin in diferite tipuri, modele individuale combinand fiecare dintre urmatoarele categorii:

  • Doar color sau alb-negru, 
  • Imprimanta sau imprimanta multifunctionala (poate copia si scana, sau chiar trimite si primi faxuri), 
  • Utilizarea tehnologiei laser sau tehnologiei cu jet de cerneala. 

Cum sa alegeti varianta potrivita? 

Lucrul bun cu imprimantele A3 este ca sunt mult mai usor de ales decat imprimantele A4.

In general, si desi exista unele exceptii: 

  • Imprimantele multifunctionale A3 sunt aproape intotdeauna imprimante de birou voluminoase, de sine statatoare, cel mai frecvent asociate cu ideea unei imprimante tipice de birou.

Principalul obiectiv al acestor copiatoare este sa copieze o multime de pagini extrem de rapid, de obicei doar alb-negru, iar imprimarea A3 este doar un plus frumos.

Acestea sunt aproape intotdeauna imprimante laser.

Deoarece aceste imprimante A3 sunt utilizate in cea mai mare parte de profesionisti din industria de design sau de editare, sunt aproape intotdeauna imprimante color si, de cele mai multe ori, imprimante cu jet de cerneala, deoarece calitatea imaginii este preocuparea principala a acestor profesionisti, mult mai mult decat viteza de imprimare.

Totusi, pe piata au inceput sa apara imprimante multifunctionale A3 de masa, pentru profesionistii in design care doresc sa aiba caracteristicile unui scanner si copiator in acelasi echipament.

Sunt de obicei imprimante cu jet de cerneala, dar ofera viteze de imprimare decente (peste 20 de pagini pe minut).

Intrati pe PrintingMall.ro si veti descoperi o gama variata de echipamente de birou profesionale, avem: imprimante A3 si A4, multifunctionale A3 si A4, imprimante de etichete, scanere si chiar distrugatoare de documente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.