Cum a fost la flashmob-ul CityRocks din Bonțida? Vezi acum video online!

Categorii: Actualitate, Cooltura

O incintă cu atmosferă istorică deosebită, muzicanți copii și pensionari, din toate generațiile, amatori și profesioniști, îndrăgostiți de muzica rock au cântat împreună.

Impactul muzicii live a contribuit la senzația vibrantă care a fost simțită în 11 septembrie la Castelul Bánffy din Bonțida. Iar acum ne putem bucura de atmosfera copleșitoare și prin videoclipurile create după imaginile înregistrate la fața locului!

Fundația pentru Școală din Cluj-Napoca, a contactat în anul 2019 agenția CityRocks Production din Ungaria care a organizat deja numeroase evenimente importante de muzică în masă.

Organizarea, desigur, a avut suișuri și coborâșuri, dar și bucurii a declarat Nagy Zoltán-Levente, președintele Fundației: „Pandemia a avut efect de domino asupra planurilor noastre. De trei ori am stabilit data evenimentului, până când am reușit să găsim ziua în care s-a putut organiza programul în condiții de siguranță. Nu-i ușor să recrutezi o orchestră uriașă, mai ales că o astfel de producție muzicală n-a mai avut loc niciodată în România, cu artiști profesioniști și amatori care să cânte împreună.

Dorim să ne exprimăm mulțumirile în primul rând muzicanților participanți, fără ei nu s-ar fi putut realiza evenimentul și totodată mulțumim și pe această cale pentru sprijinul acordat de Guvernul Ungariei.”

Distracția, destinderea nu au fost singurele meniri ale acestui program, el a servit și un scop nobil a declarat Kinizsi Zoltán, organizator din partea Fundației pentru Școală. „Inițial concertul era programat la Cluj, dar mai târziu am ales, totuși, Bonțida deoarece această locație conferă o atmosferă specială unui astfel de eveniment. Deși programele din cadrul CityRocks până acum au fost gratuite pentru public, cu această ocazie am avut în vedere o cauză nobilă și am cerut o sumă modică pentru biletele de intrare. Banii proveniți din vânzarea biletelor a fost oferiță în întregime pentru continuarea renovării Castelului Bánffy de la Bonțida” – a mai adăugat Kinizsi Zoltán.

Această producție inițiată în Ungaria a fost organizată pentru prima dată în străinătate, iar faptul că locația se află tocmai în Transilvania a reprezentat un mediu special din mai multe puncte de vedere.

Echipa CityRocks a adus echipamentele necesare organizării cu camioane și autobuze, însoțite de zeci de oameni care au participat la desfășurarea întregului eveniment.

Organizatorul principal, domnul Gajda Ferenc consideră că efortul lor nu a fost în zadar, a declarat că a avut parte de o experiență pe care nu o va uita niciodată. „A fost minunat să cântăm în grădina Castelului Bánffy de la Bonțida. Am știut deja de dimineață că vom avea o zi specială. Muzicienii s-au ajutat reciproc la descărcarea instrumentelor, pentru ca mai târziu să cânte și să danseze îmbrățișându-se cu toții. S-a dovedit și de această dată că muzica demolează zidurile dintre oameni” – iată cea mai importantă concluzie a evenimentului, formulată de domnul Gajda Ferenc.

Înregistrările video ale edițiilor anterioare CityRocks au ajuns la peste 140 de milioane de vizualizări, acum se alătură acestora și cele mai noi imagini înregistrate la evenimentul din septembrie la Castelul Banffy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.