Cristian Mungiu vine de la Cannes cu R.M.N. la Cinema ARTA

Categorii: A 7-a, Actualitate

Cinema Arta a remis redacției programul pe această săptămână.

Vineri, în premieră, rulează Certitudinea probabilităților, un documentar românesc care recontextualizează anul 1968 – cel mai prosper și optimist an al regimului socialist conform P.C.R. 

Sâmbătă, vine  R.M.N. în prezența echipei, proiecție urmată de un Q&A cu regizorul Cristian Mungiu (foto de la Cannes alaturi de echipa filmului, foto news.ro).
Filmul este deja sold-out, dar încă mai sunt bilete la proiecția de a doua zi, de duminică, de la ora 20:00.
Tot sâmbătă, vă așteptăm la premiera Merge Și-Așa, o satiră despre film, muzică și viață de vizionat alături de întreaga familie. 

În program veți mai regăsi filmele recent intrate în cinematografe:
La nuit de rois / Noaptea regilor: un film unic despre puterea poveștilor și propunerea Coastei de Fildeș la cea de-a 93-a ediție a Premiilor Oscar.
Where Is Anne Frank / Unde este Anne Frank?: o introducere în lecțiile de istorie a Holocaustului, a discriminării și a antisemitismului.
Imaculat: o poveste despre seducție, într-un sens neconvențional: cel al seducției propriei imagini și a oglindirii sale în ochii celuilalt. Film câștigător al Premiului cel mare al secțiunii Giornate degli Autori, al Festivalului de Film de la Veneția.
Flee: o peliculă superbă despre identitate și regăsire, câștigător al Premiului pentru Cel mai bun film de animație la Premiile Academiei Europene de Film 2021.

Penultima săptămână Cinema of Commoning aduce documentarul A World not Ours, un testimonial fără precedent al cauzei palestiniene în afara graniței Palestinei. Film selectat de Cinema Akil, din Dubai, UAE.
Proiecția va fi urmată de o discuție cu Anatolie Coșciug, membru al Departamentului de Sociologie al Universității din Sibiu și vice-director al Centrului pentru studiul comparat al migrației din Cluj. Discuție organizată în parteneriat cu PATRIR (Peace Action, Training and Research Institute of Romania).

Programul complet AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.