„Contele Ory”, premieră naţională la Opera Maghiară

Categorii: Spectacol
Etichete: Cluj, Opera

Deschidere de stagiune ambiţioasă la Opera Maghiară din Cluj. Instituţia deschide stagiunea, duminică, 22 septembrie, cu opera comică în două acte „Contele Ory” o „premieră naţională” cum au spus organizatorii în conferinţa de prezentare.

Opera comică în două acte, în limba franceză, dar cu subtitrare în limba maghiară şi română, „Contele Ory” va putea fi vizionată duminică seara de la ora 18.00.

Regia spectacolului este semnată de Szabo Emese iar scenografia de Gyula Lorincz. Dirijo este Zsolt Janko.

În ditribuţie o găsim, în rolul lui Isolier, pe mezzosoprana Iulia Merca. De asemene în distribuţie mai apar Yolanda Covacinski, Ibolya Vigh, Zsuzsa Barabas, Tony Bardon, Liviu Chiuariu, Orsolya Veress, Maria Manyoki, Arpad Sandor şi Sandor Bella.

Muzica este asigurată de orchestra şi corul Operei Maghiare Cluj-Napoca.

„Sper ca publicul  să participe în număr cât mai mare. Noi am muncit mult la această operă, sper să placă. Avem emoţii înainte de premieră”, a spus ieri regizoarea Szabo Emese.

Spectacolul este realizat împreună cu Institutul Francez din Cluj care îl va aduce de altfel la Cluj pe unul dintre autorii libretului, Charles-Gaspard Delestre-Poirson. Acest lucru a fost anunţat la conferinţa de prezentare de noul director al Institutului Francez din Cluj.

opera mah 2

Opera Maghiară mai propune o serie de premieri naţionale aşa cum va fi Trilogia Schiller de Verdi, coproducţie cu Opera din Budapesta! Trilogia va fi prezentată clujenilor în 6-7-8 decembrie.  Trilogia e compusă din Ioana Darc, Hoţii şi Luisa Miller.

O altă premieră va avea loc în 3 aprilie  2014, cu opereta Ţara zâmbirii, în colaborare cu Teatrul de Operetă din Budapesta.

Noutăţile se încheie cu Nunta lui Figaro de Mozart, pe 29 mai 2014.

La finalul acestui an va avea loc spectacolul de varietăţi de Anul Nou.

Cât costă biletele şi abonamentele?

Preţurile la bilete la spectacolele Operei Maghiare sunt între 10 şi  40 d e lei. Organizatorii au introdus şi abonamente. La premiere acestea costă 100 de lei şi oferă acces la cinci premiere. Abonamentele perntu pensionari costă 50 de lei iar cele pentru studenţi tot 50 de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.