UPDATE Conducerea Operei Române respinge acuzaţiile care i se aduc

Categorii: Muzica, Operă

UPDATE. A primit miercuri un comunicat nou pe adresa redactiei. Il redam mai jos complet:

„Noi,

Bardon Antal, Barz Ştefania, Brad Geani, Bulucz Lucia, Burcă Petre, Estefan Florin, Frenczi-Gurban Carmen, Fülop Martin, Hodrea Dan Cristian, Lupu Sorin, Lopez –Mendoza Hector, Merca Iulia, Mogoşan Cristian, Naş Andrada, Pop Beniamin, Raşcu Pop Florin, Săndulescu Irina, Simu Tiberius,  membrii ai compartimentului Solişti ai Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca şi, de asemenea, membrii ai Sindicatului Transilvania Art, ne dezicem în mod public de „Memoriul” comunicat presei în data de 15 septembrie. 

            Nu suntem de acord cu afirmaţiile făcute în conţinutul acelui material şi, de asemenea, cu atacurile calomnioase la adresa unor persoane care încearcă din răsputeri să ridice instituţia noastră la cel mai înalt nivel posibil. Nu suntem de  acord cu afirmaţia că în perioada mandatului directorului Marius Vlad Budoiu instituţia noastră a regresat, ci, dimpotrivă, suntem bucuroşi că în sfârşit vorbeşte lumea despre noi şi că am ajuns să fim cea mai bună operă din ţară.  Este de neînţeles pentru noi cum a fost posibil să apară în presă astfel de afirmaţii, fără a avea argumente sau dovezi şi, de asemenea,  nu înţelegem cum presa a putut prelua cu o asemenea uşurinţă astfel de afirmaţii atât de departe de realitate, fără să încerce măcar să le verifice. Persoana sau persoanele care au calomniat Opera Naţionlă Română din Cluj-Napoca, încălcând orice reguli ale bunului simţ, folosindu-se de numele colectivului operei într-o comunicare publică, ar trebui să răspundă în faţa legii”.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Aşa cum am promis, revenim cu comunicatul transmis de Opera Națională Română din Cluj.

Reamintim că în cursul zilei de astăzi a fost remis siteului nostru un memoriu anonim de tip Armaghedon semnat „Adevăratul sindicat Transilvania Art” prin intermediul căruia conducerea Operei Naționale Române, directorul Vlad Budoiu, este acuzată că ar deturna fonduri printr-un ONG intitulat Societatea Filarmonia, aparţinând unuia din angajații instituției, secretarul cu relaţii publice, Mircea Sabin Rus. Comunicatului sunt ataşate copii ale unui contract de cesiune de drept de autor ca dovadă, între Societatea Filarmonia şi un artist de la Opera Naţională!

Acuzaţiile din acest memoriu anonim sunt foarte grave şi se vorbeşte din cadrul lui chiar de sesizarea DNA !

Mircea Sabin Rus respinge toate acuzaţiile şi spune că societatea sa nu are nici o legătură cu Opera Naţională catalogând ca neadăvăruri şi minciuni evidente ce e scris în memoriu. De asemenea, el a spus că nimeni din Opera Naţională nu susţine acest memoriu, nici liderii de sindicat sau şefii de compartiment!

De asemenea, Mircea Sabin Rus a refuzat să răspundă la acuzaţiile care i se aduc lui cât şi directorului Operei pe motiv că sunt nişte acuzaţii neasumate sub semnătură.

Ceea ce a scris iniţial Clujulcultural.ro poate fi citit aici

Iată răspunsul oficial al Operei Naţionale:

În cursul zilei de azi, publicaţiile electronice Actual de Cluj.ro şi  Clujulcultural.ro, au postat sub titlurile „Angajații de la Opera
Națională din Cluj cheamă DNA-ul” şi respectiv „Scandal la Opera Română! Sindicatul Transilvania Art ameninţă cu DNA-ul!”, un material denumit “memoriu” ce conţine afirmaţii denigratoare la adresa institutiei Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca şi conducerii acesteia.

Dat fiind faptul că atât cei doi lideri ai Sindicatului Transilvania Art, Barbul Mihai şi Bivol Vadim, dar şi şefii de compartiment care au fost întrebaţi, Daniela Chişbora, Cornel Felecan şi Gabriel Butaru  nu au cunoştinţă despre memoriul la care fac referire articolele postate
online, conducerea Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca nu comentează afirmaţiile făcute în conţinutul acestor materiale.
Întrucât, însă, aceste afirmaţii false şi tendenţioase vin în debutul stagiunii, în condiţiile în care instituţia noastră se afla într-un
trend evident ascendent, atât din perspectiva imaginii cât şi din cea a programului artistic, producându-ne un regretabil deserviciu, ce
afectează rezultatele eforturilor personalului nostru, credem că aceste acţiuni vin din partea unor persoane rău intenţionate şi în consecinţă dorim să le identificăm”.

Sabin Mircea Rus, Secretar pentru Relații Publice, Opera Română Cluj Napoca.

.

Un răspuns

  1. Splendid comunica dl Rus, director de comunicare.Cu fraze de 6(sase) randuri.Cu ton securistic.De altfel, are un nume predestinat…
    Trist e ca acuzatiile sindicalistilor sunt adevarate si doar lipsa lor de pricepere face ca dovezile sa nu fie mai multe si mai grele.Directorul Budoiu este, eufemistic vorbind, un naiv manipulat absolut de personajul amintit mai sus.
    Sper ca DNA se va autosesiza, va descoperi nereguli uriase ce nu pot fi acoperite…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.