Concurs de dramaturgie pe tema de anul acesta a Festivalului Naţional de Teatru: „Graniţe fragile. Istorii fluide”

Teatru

Cea de-a 32-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, care se va desfăşura în perioada 5 – 13 noiembrie 2022 la Bucureşti, anunţă lansarea unui concurs de dramaturgie pe tema de anul acesta a FNT-ului: „Graniţe fragile. Istorii fluide”. Concursul va avea în centru texte scurte (maxim 30 de minute la lectură).

Juriul care va selecta piesele scurte este format din Alina Nelega, Maria Manolescu şi Peca Ştefan, ale căror texte de teatru sunt montate atât în ţară, cât şi în străinătate, în teatre de stat şi în teatre independente, potrivit UNITER. 

Autorii şi autoarele selectaţi/ selectate vor primi feedback şi ghidaj în dezvoltarea pieselor în cadrul unor ateliere de scriere dramatică. Fiecare membru/ membră a juriului va ţine două ateliere online, pe parcursul cătora textele vor putea fi discutate şi îmbunătăţite.

Textele selectate vor fi prezentate sub forma unor spectacole-lectură în cadrul Festivalului Naţional de Teatru şi publicate pe www.liternet.ro.

Calendarul concursului:
– 10 septembrie – deadline texte scurte
– 1 octombrie – anunţarea selecţiei
– 1 octombrie-15 octombrie – întâlniri online cu Alina Nelega, Maria Manolescu şi Peca Ştefan
– 30 octombrie – trimitere texte în varianta finală

Cerinţe în vederea participării la concurs:
– CV al autoarei/autorului
– Piesa scurtă
– Declaraţie de conformitate (Subsemnata/Subsemnatul declar că textul… îmi aparţine şi mă oblig ca, în cazul în care voi fi selectat/ă, să particip la atelierele de scriere dramatică).

Documentele vor fi trimise pe adresa de mail: dramaturgie@fnt.ro. 

„Cred cu tărie că, pentru a avea o dramaturgie locală relevantă şi puternică, este nevoie să creăm contexte care să încurajeze şi să susţină producţia de texte noi. Festivalul Naţional de Teatru este un context cu vizibilitate, care oferă anul acesta un cadru de reprezentare pentru dramaturgia momentului prezent. O dramaturgie care are nevoie să se audă şi să se vadă”, spune Mihaela Michailov, curatoare FNT, alături de Oana Cristea Grigorescu şi Călin Ciobotari. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *