Concertul caritabil al trupei Voltaj la Cluj insuflă sentimente de mândrie naţională. “Să vorbim mai mult despre campionii României”

Categorii: Actualitate, Muzica

A mai rămas doar o zi până la mult aşteptatul concert Voltaj “Din toată inima- Simfonic”, un concert de mare anvergură, care va umple Sala Polivalentă pe 3 decembrie, de la ora 19. Trupa Voltaj va cânta cele mai îndrăgite hituri, acompaniaţi fiind de o orchestră formată din 45 de muzicieni. Ajunşi deja la Cluj, membrii formaţiei au dezvăluit câteva lucruri legate de concert, şi nu numai.

“Vom cânta la fel ca la alte concerte, dar se adaugă instrumente sau o întreagă orchestră, se adaugă contra melodii, există anumite pasaje la care noi trebuie să fim solişti şi există pasaje la care orchestra va fi solistă. Există piese care vor fi cântate doar cu orchestra, iar toate aceste adaptări au fost făcute de către Simona Strungaru, care este un muzician extraordinar”, spune solistul trupei, Călin Goia.

DSC_1842

Alături de trupă şi de orchestră, pe scenă vor urca şi o parte dintre copiii de la Voltaj Academy Cluj-Napoca, dar pe spectatori îi aşteaptă şi alte surprize. Concertul are o semnificativă latură umanitară întrucât fondurile strânse în urma concertului vor fi donate către victimele tragicului accident din clubul Colectiv.

“Distribuţia fondurilor se face în două etape. O parte merg la unităţile medicale în care există victime ale tragicului accident, iar pasul următor este distribuirea fondurilor pentru îngrijirea la domiciliu a celor ce vor avea nevoie de tratamente şi după extrenare”, a explicat Dan Anca, Crucea Roşie.

Membii trupei Voltaj sunt cu atât mai motivaţi în acest proiect, cu cât şi ei au avut prieteni şi cunoştinţe care şi-au pierdut viaţa în accidentul de la Colectiv.

“Eu am avut doi prieteni, pe Adi Rugină şi pe Nelu Ilie, prieteni din generaţia mea mai veche. Eu a două zi dimineaţa am fost prezent acolo să văd ce se întâmplă şi chiar am fost printre primii care a depus o lumânare, spune Vali Ionescu, basistul trupei.

Prin acest spectacol unic, şi prin latura sa caritabilă, trupa Voltaj doreşte să insufle românilor dorinţa de a ajuta, de a fi mai buni şi de a fi mândri că sunt români.

“E foarte important să vorbim despre lucrurile frumoase, despre locurile frumoase şi oamenii frumoşi pe care îi avem şi care sunt cu duiumul, şi să nu mai punem accentul pe acea latură pe care noi o considerăm minoritară, care nu ne face onoare. Să vorbim mai mult despre campionii României, despre zone unice în Europa, multe locuri frumoase din ţara noastră şi să facem campanii cum face Kaufland România. Trebuie insulfat sentimentul ăsta de mândrie naţională, pentru că avem foarte multe lucruri cu care să ne mândrim. După întoarcerea noastră de la Eurovision unde ne-am simţit extrem de mândrii că am reprezentat România, am venit foarte inspiraţi. Acela cred că a fost punctul care ne-am inspirat cel mai tare în crearea melodiei Din toată inima”, a dezvăluit Călin Goia.

DSC_1852

Biletele pentru spectacol sunt disponibile la casieria Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, în reţeaua magazinelor Germanos, Vodafone, Orange, Inmedio, Domo, la Oficiile Poştei Române, în librăriile Cărtureşti şi Humanitas, iar online pe www.eventim.ro şi www.bilete.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele știri