Concerte de Anul Nou la Filarmonica si Opera Maghiara

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Filarmonica de Stat Transilvania invită publicul clujean la Concertul de Anul Nou, eveniment susținut în zilele de 6 și 7 ianuarie, de la ora 19, la sediul Colegiului Academic.

Orchestra, dirijată de către unul dintre cele mai promițătoare talente ale tinerei generații de muzicieni, Jascha Von der Goltz, va deschide programul muzical al acestui nou an cu un repertoriu semnat de Franz von Suppé, Johann Strauss (fiul), Gaetano Donizetti, Richard Wagner, Pietro Mascagni și Zoltán Kodály.

Biletele se pot achiziționa online de pe site-urile www.entertix.ro şi www.myticket.ro, de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756048318 sau 0264 43 00 60), sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locul acestuia, în limita locurilor disponibile.

Accesul spectatorilor în sala de spectacole este permis în limita locurilor disponibile, respectiv la o capacitate maximă de 50% din locuri.

Condiţiile de participare sunt următoarele:
– persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
– persoanele se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARSCoV-2
– persoanele prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 se va realiza prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19.
Purtarea măştii pe durata concertului este obligatorie.
Pentru desfășurarea în condiții optime a procedurilor de triaj epidemiologic de la intrare, vă rugăm să fiți prezenți cu cca 30 minute înainte de ora de începere a spectacolului.

CONCERT DE ANUL NOU la Opera Maghiara cu tema  Călătorie muzicală de la Veneția la Sankt Petersburg in 6 și 15 ianuarie,  de la ora 19.00

Opera Maghiară din Cluj invită publicul la un concert de Anul Nou. Concertul va cuprinde rarități muzicale.

Călătoria începe de la Veneția, cu selecții din opereta O noapte la Veneția” a lui Johann Strauss jr.: uvertura, Aria gondolierului”Bardon Tony, Aria Anninei”Balázs Borbála, Valsul Lagunelor”Pataki Adorján, Duet Annina – Duce”Balázs Borbála, Bardon Tony și Qvartetul”Balázs Borbála, Veress Orsolya, Tony Bardon, Pataki Adorján.

Călătoria continuă cu lucrări din repertoriul rus, în timp ce ajungem la Sankt Petersburg. În primul rând, vom asculta lucrări de Nikolai Rimsky-Korsakov: Polonaise” din opera Noaptea de ajun” și Dansul bufonilor” din opera Fata de zăpadă”.

Apoi  cu Grand pas des fiancés” din baletul Ruses d’amour” de Alexandr Glazunov. Barabás Sándor interpretează solo-ul de vioară, iar Kostyák Előd solo-ul de violoncel.

Seria lucrărilor va continua cu Modest Mussorgski: Gopak” din opera comică Târgul din Sorocinsk” și Cântecul lui Varlaam” din Boris Godunov”, în interpretarea solistului Sándor Csaba.

Pe parcursul călătoriei muzicale urmează trei fragmente din Scenes de ballet” de Alexandr Glazunov: Mazurka”, Adagio” și Polonaise”.           

Concertul se va încheia cu celebrul vals al lui Dmitri Șostakovici.      

Soliști:
Balázs Borbála, Veress Orsolya, Tony Bardon, Pataki Adorján, Sándor Csaba
Solo vioară: Barabás Sándor; Solo violoncel: Kostyák Előd. Dirijor: Horváth József. Scenografia: Venczel Attila.

Bilete pentru spectacol sunt disponibile online pe eventbook.ro și la casa de bilete a instituției de luni până vineri intre orele 10 și 14. Casieria se deschide cu două ore înainte de spectacole.

Vă informăm că, din cauza valorii incidenței SARS-COV-19, participarea la evenimentele Operei Maghiare din Cluj este permisă doar cu certificat de imunitate. Certificatele se pot descărca de AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.