Comunitatea de chitariști clasici se adună în weekend la Transilvania Youth Guitar Competition. Expune instrumente un lutier spaniol!

Muzica

Asociația de Chitară Transilvania va reuni în acest weekend la Cluj-Napoca o bună parte a comunității de chitariști și pasionați ai chitarei clasice din România.

Transilvania Youth Guitar Competition, eveniment organizat în parteneriat cu Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, va avea loc, sâmbătă, de la ora 10.00, la sediul din Str. Fabricii de Zahăr, Nr.51. 

Intrarea este liberă.

Noua competiție clujeană se bucură de un debut excepțional, alăturându-se astfel evenimentelor de amploare cu prezență fizică de la finalul pandemiei și până în prezent. În concursul ce va avea loc pe data de 25 februarie s-au înscris peste 60 de participanți din toată țara, fiind vorba de tineri chitariști din nu mai puțin de 12 orașe: Alba Iulia, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brăila, București, Cluj-Napoca, Odorheiu Secuiesc, Piatra Neamț, Sighișoara, Târgu Mureș și Zalău. 

Din rândul juriului fac parte artiști și pedagogi ai școlii chitaristice naționale precum: Constantin Andrei (Cluj-Napoca), Florian Babțan-Varga (Cluj-Napoca), Marian Bălan (Cluj-Napoca), Beke István Ferenc (Cluj-Napoca), Antonio Josan (Alba Iulia), Gabriel Marc (Bacău), Cristian Niculaș (Zalău), Octavia Pascariu (Cluj-Napoca), Valentin Pop (Bistrița), Réka Prózsa (Cluj-Napoca), Lucian Suciu (Cluj-Napoca), Marius Șerban (Brăila), Ștefan Trifan (Cluj-Napoca) și Dragoș Tudor (Alba Iulia). La eveniment va participa și lutierul spaniol Eduardo Alférez care va expune o serie de chitare marca AlféRez & Samuel R.

Programul detaliat al fiecărei secțiuni poate fi găsit pe site-ul competiției www.youth.transilvaniaguitar.ro . TYGC este un eveniment marca #transilvaniaguitar pentru tineri chitariști, făcut de tineri chitariști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *