Clujeanul Radu Șerban, expoziție personală „Glissando” la Muzeul de Artă

Vizual

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) organizează, în perioada 12 – 29 aprilie 2018, expoziţia personală intitulată Glissando cu lucrări semnate de artistul clujean Radu Şerban.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 12 – 29 aprilie 2018, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.  

Vernisajul va avea loc miercuri, 18 aprilie 2018, de la ora 18:00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în prezenţa artistului şi  a curatorului expoziției, Mircea Oliv. Din partea muzeului vor prezenta Lucian Nastasă-Kovacs, managerul instituţiei şi Florin Gherasim, muzeograf.  

Radu Şerban (născut în anul 1960) a absolvit, în anul 1987, Universitatea de Artă din Bucureşti, secţia pictură, la clasa maestrului Marius Cilievicila. În anul 2006 a obținut titlul de doctor în arte vizuale la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, instituţie la care este cadru didactic din anul 1990, în prezent fiind profesor universitar la Departamentul Design Textil.

Activitatea sa artistică este fructuoasă, lucrările din atelier luând, de-a lungul timpului, calea expoziţiilor personale sau de grup găzduite de galerii sau muzee de artă importante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Bistriţa, Sibiu, Zalău, Târgu Mureş, Dej, dar și din Italia, Statele Unite ale Americii sau Canada.

Livia Drăgoi, Mircea Oliv, Florin Gherasim, Ramona Novicov, Călin Stegerean, Pavel Şuşară şi alţi exegeţi au comentat opera artistului, evidenţiind varietatea tematică, dar şi evoluţia stilistică parcursă de pictorul Radu Şerban în peste trei decenii de efort creator.

Actualul proiect expoziţional, intitulat Glissando, este gândit în colaborare cu curatorul Mircea Oliv pentru un parcurs itinerant: Bistriţa (Galeria Arcade 24), Târgu Mureş (Galeria Art Nouveau), Cluj-Napoca (Muzeul de Artă Cluj-Napoca), Bucureşti (Palatul Mogoşoaia).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *