Britanicii de la Kyla Brox Band au ridicat sala în picioare la Cluj Blues Fest

Cooltura

Clujenii amatori de blues și-au dat întâlnire întâi vineri seara, 15 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Cinema Florin Piersic pentru a trăi din plin emoția ediției de anul acesta a festivalului, considerată de spectatori cea mai bună de până acum, în special datorită recitalului extraordinar oferit de britanica Kyla Brox. Au fost în sală nu numai clujeni, ci și pasionați de blues veniți la Cluj-Napoca din mai multe orașe din România, cum ar fi localitatea hunedoreană Simeria, Oradea, Baia Mare si chiar Piatra Neamț!

Introduși în scenă de prezentatorul festivalulul, jurnalistul radio Florin Otrocol, trupa locală de adolescenți, medie de vârstă 17 ani, Green Onions,  a deschis seara seara la Cluj Blues Fest cu un show care a impresionat.

Recunoscută drept “cea mai tânără trupă de blues din Transilvania”, GREEN ONIONS a fost înființată în 2018 de patru tineri talentați și pasionați ai acestui stil muzical: Vlad Mocănescu (solist vocal), Marco Baciu (chitară ritmică), Petru Covriga (tobe și percuție) și Vasile Dincă (chitară bas).

The Green Onions / Foto Lucian Nuță

Un moment emoționat pregătit de organizatori a fost premiera pentru întreaga activitate a legendarului Rodion-Ladislau Roșca, supranumit și pionierul muzicii electronice din România. Acesta a primit din partea directorului festivalului, Tiberiu Fărcaș, o diplomă de merit și un trofeu în semn de recunoștință pentru întreaga moștenire lăsată industriei muzicale naționale și internaționale.

Rodion Roșca / Foto Lucian Nuță

„Mulțumesc organizatorilor pentru acest gest, că nu au uitat ce am făcut eu pentru muzica românească și cea clujeană într-o perioadă, comunismul, foarte grea pentru noi toți, iar pentru artiști în mod special”, a spus pe scena Cluj Blues Fest, Rodion Roșca, considerat de critica de specialitate părintele muzicii electronice și new vawe românești.

Cluj Blues Fest i-a dedicat un moment special regretatului Iuliu Merca, oferit de chitaristul Florin Ștefan, care l-a avut în calitate de invitat special pe solistul trupei Altar, Andy Ghost. Permanent pe ecran a rulat un film cu imagini de arhivă cu Iuliu Merca.

”Iuliu m-a adus în trupa lui Semnal M, am cântat cu el, a fost mentorul meu, am învățat enorm de la el, nu avem voie să uităm moștenirea lui, muzica lui, marile sale melodii. A fost un bluesman renumit, puțini cred că știu, dar a fost un bluesman înnăscut”, a spus pe scena festivalului fostul chitarist al Semnal M, Florin Ștefan, autorul unor solouri fantastice la festival.

Florin Ștefan Band / Foto Lucian Nuță

Cu peste 30 de ani de experiență în slujba blues-ului, trupa sârbă The Gamblers a oferit un concert remarcabil și autentic, un mix de rhythm and blues cu influențe de soul și swing. Formația este originară din orașul Sremksa Mitrovita, Serbia.

The Gamblers / Foto Lucian Nuță

Senzația ediției a fost concertul memorabil oferit de trupa britanică KYLA BROX Band, câștigătoarea competiției internaționale European Blues Challenge-Azore 2019. Vocea remarcabilă a Kylei Brox și acordurile celor trei componenți ai trupei, Danny Blomeley (chitară bas), Mark Warburton (tobe) și Paul Farr (chitară) au răsunat până la miezul nopții, făcând să vibreze sala Cinematografului Florin Piersic.

Publicul a fost vrăjit de vocea inegalabilă a acestei frumoase britanice, una din vocile mari ale bluesului european în mod cert.

După bis, unde a cântat piesa soul Hallelujah, uimind încă o dată sala, Kyla a primit un buchet de flori de la directorul festivalului în aplauzele fanilor.

Ediția cu numărul cinci a festivalului internațional Cluj Blues Fest s-a încheiat târziu în noapte, după un jam session inedit desfășurat în localul Hardward Pub la care au participat toți artiștii care au urcat pe scena Cinematografului Florin Piersic.

Cluj Blues Fest este organizat de Asociația Clujul Cultural și este susținut de NTT DATA ROMANIA, FORTECH, COSMOPOLIT | BERE A LA CLUJ, AXON SOFT, Fast Print, Academia de Fotbal Viitorul Cluj, Samsara Food House și River Park Hotel. Partener de ticketing Ambilet.ro

Parteneri media: EBS Radio, Stiri de Cluj, Cațavencii, Clujul Cultural, Transilvania Reporter, SINTEZA, eClujeanul, clujescu, Cluj Travel

NOTA REDACȚIEI

Festivalul Cluj Bles Fest este organizat de aceeași companie care manageriază și siteul clujulcultural.ro, făcând parte din același grup de presă independent.

1 thought on “Britanicii de la Kyla Brox Band au ridicat sala în picioare la Cluj Blues Fest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *