Cinema Victoria, primul care se redeschide la Cluj. Vezi programul filmelor

Categorii: A 7-a
Etichete: cinema, Film, Victoria
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Cinema Victoria își deschide din nou portile, începând din 12 februarie.  Proiecțiile vor fi zilnice, iar cele de la ora 13:00 in timpul săptămânii vor avea acelasi regim cu
intrare liberă.


Cinematograful va funcționa deocamdata la capacitate redusă conform normelor in vigoare și au fost luate toate măsurile necesare pentru ca spectatorii să poată urmări proiecțiile în deplină siguranță:
-marcarea distinctivă a scaunelor pentru public, atât in sala cat și pe saitul cinematografului de
unde se cumpără bilete on line
-stabilirea circuitului unidirectional al spectatorilor
-afișarea mesajelor informative pentru respectarea măsurilor impuse,
– efectuarea dezinfecțiilor periodice

Conform măsurilor impuse, realizarea triajului observational este obligatorie la intrarea in cinematograf si purtarea măștii de protecție este obligatorie pe întreaga durată a desfășurării spectacolelor.

PROGRAM 12 – 18 februarie
 

 

 
Martin Eden – Premieră
Italia, Franta, Germania 2019 / dramă / 129 min / AP-12
Regia: Pietro Marcello
Cu: Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato, Denise Sardisco, Luca Marinelli
Rating:AP-12

 
După ce sare în ajutorul lui Arturo, tânărul moştenitor al unei familii de industriaşi, marinarul Martin Eden (Luca Marinelli) este invitat în casa părinţilor acestuia. Aici o întâlneşte pe Elena (Jessica Cressy), frumoasa și educata soră a lui Arturo, care va deveni nu doar obiectul afecţiunii lui Martin, ci şi un simbol al statutului social la care acesta aspiră.
Martin Eden, adaptarea modernă a romanului omonim al lui Jack London, a făcut parte din selecția Festivalului de Film de la Veneția 2019, unde Luca Marinelli a câștigat Cupa Volpi pentru Cel mai bun actor.
 
 

 
vineri 20.00 I sambata 15.15 I luni 17.30 I joi 15.00
 

 

Traducătorii/ Les traducteurs – Premieră
Franta, Belgia 2019 / mister, thriller / 105 min / AP-12
Regia: Régis Roinsard
Cu: Sidse Babett Knudsen, Eduardo Noriega, Lambert Wilson, Riccardo Scamarcio, Olga Kurylenko
Rating:AP-12
 
Izolați într-un buncăr de lux, fără posibilitatea de a avea contact cu exteriorul, nouă traducători se reunesc pentru a lucra la ultima parte a unei trilogii de mare succes internațional. Atunci când primele 10 pagini ale manuscrisului top secret sunt publicate pe internet și un hacker anunță că dezvăluie și restul dacă nu i se plătește o sumă colosală, o întrebare obsedantă bântuie grupul: de unde s-au scurs informațiile?
Un thriller cu hackeri și traducători de literatură, cu Lambert Wilson, Olga Kurylenko și Riccardo Scamarcio.
 
 
 
vineri 17.30 I duminica 13.00 I luni 15.00 I marti 20.00 I
 

 

Dama de cupă/ Queen of Hearts/Dronningen– Premieră
Danemarca, Suedia 2019 / dramă / 127 min / IM 18
Regia: May el-Toukhy
Cu: Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper
Rating:IM-18
 
Filmul a debutat în ianuarie 2020 în selecţia festivalului de la Sundance, unde a câştigat Premiul
publicului, iar la începutul lui iunie şi-a făcut debutul în România în competiţia oficială a
festivalului Transilvania, având consistente şanse la un premiu.
O drama psihologica de personaj foarte buna in care . Trine Dyrholm face un rol excelent, iar
constructia atmosferei ofera spatiu suficient atat pentru tensiune cat si pentru meditare.
Trine Dyrholm,este probabil cea mai cunoscută şi premiată actriţă scandinavă a momentului,
este excelentă în rolul lui Anne, o avocată de succes care pare să aibă o viaţă perfectă alături de
soţul Peter (Magnus Krepper) şi cele două fiice gemene.
 
sâmbătă 20.00 I duminica 17.30 I miercuri 20.00 I joi 17.30 I
 
La Belle Époque / Cei mai frumoși ani –Premieră
Franța 2019/ dramă romantică/ 115 min/ AP-12
Regia Nicolas Bedos
Cu Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant, Pierre Arditi
 
Dacă ai avea șansa de a călători în timp, în ce moment din istorie ți-ai dori să te întorci? Protagonistul din La Belle Époque, jucat de starul francez Daniel Auteuil, alege să retrăiască ziua în care a cunoscut-o pe soția sa, interpretată de fermecătoarea Fanny Ardant. Distinsă în 2018 cu Trofeul Transilvania pentru întreaga carieră, celebra actriță franceză a obținut anul acesta trofeul César pentru interpretare cu rolul din comedia semnată de Nicolas Bedos. Un Westworld francez cu actori în loc de roboți, La Belle Époque, proiectat în premieră mondială la Cannes, „ne ajută să ne reamintim adevăratele motive pentru care ne îndrăgostim”, scrie Variety.
La Belle Époque a fost de trei ori premiat la César 2020, pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar (Fanny Ardant), Cel mai bun scenariu (Nicolas Bedos) și Cele mai bune decoruri
 
 
vineri 15.15 I sambata 17.30 I duminica 20.00 I miercuri 15.00
CORPUS CHRISTI / BOZE CIALO 
Polonia 2019 / Dramă / 115 min / rating: AP – 15
Regia: Jan Komasa
Cu: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel
Inspirat din fapte reale, ”Corpus Christi”, filmul care a adus Poloniei anul acesta o nominalizare la Oscar, urmărește fascinanta transformare a unui tânăr care vrea să devină preot, în ciuda cazierului său, și preia accidental o parohie, pretinzând că este trimisul Bisericii.
Apariția unui preot carismatic cu viziuni moderne este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă.
 
 
 
 
duminică 15.00 I marti 15.00 I joi 20.00
 

Babyteeth/Babyteeth: Prima iubire
Australia 2019 / dramă, comedie / 120 min./ rating:AP-12
Regia: Shannon Murphy
Cu: Ben Mendelsohn, Essie Davis, Eliza Scanlen, Emily Barclay, Toby Wallace
 
„Babyteeth: Prima iubire” o aduce pe marile ecrane din România pe actrița Eliza Scanlen, starul seriei HBO Sharp Objects, în rolul unei adolescente care la 16 ani trăiește ultimele faze ale unei boli incurabile și miracolul primei iubiri. Sub privirea neputincioasă a celor doi părinți, Milla își trăiește povestea de dragoste alături de Moses (Toby Wallace), un traficant de droguri de 23 de ani, care o ajută să descopere fericirea în lucruri mărunte.
Emoționant și plin de umor, debutul australienei Shannon Murphy a câștigat ”Trofeul Transilvania” și ”Premiul Publicului” la TIFF.

sâmbătă 13.00 I luni 20.00 I marți 17.30
În absența dumneavoastră/Sorry We Missed You 
Marea Britanie, Franța, Belgia 2020  / dramă / 101 min. / rating: AP-12
Regia: Ken Loach
Cu: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor, Ross Brewster

 
Ricky, Abby și cei doi copii ai lor locuiesc la Newcastle. Sunt o familie puternică și au grijă unii de alții, chiar dacă se zbat în datorii. Rămas temporar fără loc de muncă, Ricky vede o șansă formidabilă atunci când se ivește ocazia să fie curier și șofer pe propria sa mașină. Abby, soția sa, îngrijitoare la domiciliu, îl ajută să-și împlinească visul vânzându-și propria mașină, astfel încât Ricky să își cumpere o autoutilitară și să devină șofer independent.
 
Filmul a obtinut o nominalizare la Palme d’Or ,Cannes 2019 si trei nominalizari la premiile Bafta 2020.
 

Vineri 13.00
 
 
Florența si Galeria Uffizi – docART
2015, Italia /Documentar / 95 minute / rating. AP – AG
Regizor: Luca Viotto
 
 
„Florența și Galeria Uffizi” în 3D| 4K este o călătorie multi-dimensională, multi-senzorială în Renașterea Italiană prin cele mai frumoase și reprezentative opere de artă ale perioadei create de autorii ”Muzee din Vatican 3D”, care a fost proiectat pe 2000 de ecrane în 60 de țări în 2015.
Un tur filmat al orașului care a fost odată cuibul Renașterii – și al Muzeului său par excellence – ”Florența și Galeria Uffizi” folosește cele mai avansate tehnologii 3D și 4K (incluzând secvențe aeriene, duble lungi și compleze și tehnici de dimensionalizare de ultimă generație) pentru a asigura o experiență unică și captivantă și le permite spectatorilor să vadă, să asculte, să simtă și să savureze cea mai proeminentă și sărbătorită zonă de dezvoltare a creativității din istoria artelor.
 
miercuri 17:30
 
Filmul de la ora 13

Împușcătura /Blow-up
1996, Marea Britanie / Dramă, Mister / 111 minute / rating. AP – AG
Regizor: Michelangelo Antonioni
Cu: David Hemmings, Vanessa Redgrave, Sarah Miles

Povestea plină de mister face ca ”Blow-up” să fie unul dintre cele mai populare filme făcute de Antonioni. Cineastul adună pe ecran mai multe elemente definitorii ale contraculturii anilor ’60: muzica rock, revoluția sexuală, consumul de droguri ușoare în scop de relaxare, aplecarea tineretului spre starea de dolce far niente. Filmul poate fi considerat un tablou fascinant al epocii, în care predomină imagini strălucitoare și o muzică vibrantă, încercând să contureze locul individului într-o societate în schimbare.
Thomas, un fotograf popular face poze cu un cuplu de îndrăgostiți într-un parc pustiu al Londrei. Developând și mărind filmul, se convinge treptat că a fotografiat din întâmplare o crimă. Se duce în parc noaptea și găsește corpul dar, a doua zi, toate negativele filmului au fost furate iar corpul a dispărut. Filmul este o meditație asupra naturii realității.

luni 13:00

Hiroshima, dragostea mea /Hiroshima, mon amour,
Franța, Japonia 1959 / Dramă, Război, Dragoste / 90 min / AG
Regia: Alain Resnais
Cu: Eiji Okada, Emmanuelle Riva

 
Elle (Emmanuelle Riva) este o tânără actriță, jurnalist și scriitor francez ce vine în Hiroshima în 1959 să înțeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat acolo și să realizeze un film despre Pace în care să interpreteze rolul principal. Printre momente ale exploziei nucleare, corpurile unor iubiți îmbrățișați, victime ale catastrofei și încercarea de a reconstitui imaginea și orașul bombardat, ea se îndrăgostește de Lui (Eiji Okada), dar o iubire veche ce o poartă unui soldat german, mort în timpul celui de-al doilea Război Mondial și remușcările ce-l apasă pe noul ei iubit, că a supraviețuit, în timp ce toată familia a fost victima atacului nuclear, îi determină să analizeze cu multă atenție nouă poveste de dragoste din viața lor și ei trebuie să ia o hotărâre corectă. Trecut sau viitor? 
 

marti 13:00
 

Malèna
2000 SUA / Dramă / 92 minute / Rating AP 14+
Regia: Giuseppe Tornatore
Cu: Monica Bellucci

 
Orașul sicilian Castelcuto este înmărmurit și vrăjit de Malena, o femeie frumoasă rămasă singură dupa ce soțul acesteia a plecat la război. Provocatoare pentru firile pudibonde ale femeilor (de altfel, invidioase), dar și mai provocatoare pentru bărbații din oraș, Malena îndură cu decență privirile insistente, bârfele, ocheadele pline de încărcătură erotică. Nevoită să se descurce singură după ce află că soțul ei ar fi fost omorât în război, Malena întreține relații cu diverși barbați dispuși să îi ofere bani. Ea este urmarită de Renato, un baiat de 12 ani asupra căruia, involuntar, Malena parcă aruncă o vrajă. El este, de altfel, singurul care își construiește o imagine frumoasă și pură despre ea. Un film care surprinde foarte bine felul în care invidia, primitivismul și instinctele neanderthaliene reușesc să distrugă sufletul unei femei.
 

miercuri  13.00

Fantoma libertății /Le fantome de la liberte 
Franța, Italia 1974 / Comedie, Dramă / 104 min / rating AG
Regia: Luis Buñuel
Cu: Michel Piccoli, Jean Rochefor

Filmul de autor nu a mai avut parte de o astfel de incongruență până în acest punct. Scene disparate și elipse bizare se amestecă într-un ritm alert, proiectate, aparent, chiar din subconștientul excentricului regizor spaniol. Realul devine aici doar canvasul scenariului suprarealist unde trupe napoleonice, franctirori și călugări catolici converg în critica moralității și a societății. Printre diversele reacții neașteptate ale publicului, filmul este onorat cu premiul jurnaliștilor pentru cea mai bună peliculă străina în Italia dar și în America unde primește același onorariu de la National Board of Review. 
 

joi 13:00
 
Info bilete 20 lei -pret unic DOCART
18 lei – preţ întreg

15 lei – preţ redus pentru elevi, studenți ,seniori,persoane cu handicap mediu și ușor
15 lei – preț Blitz Vip, Benefit și Beard  Brothers

 

Persoanele cu handicap grav sau accentuat și persoana care le însoțește beneficiază de gratuitate.

De luni până joi, la ora 13, intrarea este liberă pentru elevi, studenţi, seniori şi se face pe baza legitimaţiei.

Facilitate pusă la dispoziţia publicului datorită asocierii Primăriei Cluj Napoca cu Asociaţia Victoria Film

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.