CIFRE OFICIALE: 11,1 milioane de români au declarat că nu au citit nicio carte în ultimul an: 35% nu au avut timp, 32% nu sunt interesați

Carte Esenţial

Peste 11 milioane de români au declarat că nu au citit nici o carte în ultimul an, potrivit datelor Institutului Național de Statistică citate de Edupedu.ro.

Datele subliniază că deși tehnologia a avut un impact semnificativ asupra activității de citit, doar una din trei persoane de 16 ani și peste au declarat că au citit cărți 5 în ultimul an. Femeile sunt mai interesate de citit decât bărbații, iar numărul persoanelor din mediul urban care au citit cărți, în ultimele 12 luni, este de 2,3 ori mai mare decât al celor din mediul rural, mai arată datele INS.

11,1 milioane de români nu au citit nici o carte în ultimele 12 luni, anterioare lunii mai 2022, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică în raportul Condițiile de viață ale populației din România în anul 2022.

Motivul principal invocat de către persoanele care nu au citit nicio carte (11125 mii persoane) este lipsa timpului (35,2%) și lipsa de interes pentru cititul cărților (32,0%).

Potrivit raportului publicat de INS, deși tehnologia a ajutat la dezvoltarea activității de citit, prin platforme și aplicații, nu a stârnit interesul românilor pentru lectură.

Mai multe despre aceste date șocante AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *