Dublă lansare de carte la Sala Radio, luni, 11 noiembrie, de la ora 19,00. Lansează carte chitaristul solo Nicu Barna, de la trupa Semnal M și poetul Florin Verdeș.
Vor concerta la lansare folkiștii Emeric Imre, Adriana Andreica, Oana Dragomir și Ionuț Mangu.
Cine e Nicu Barna
Nicu Barna și-a făcut debutul în sfera muzicală în anul 1995, alături de formația Quest din Cluj-Napoca. Până la sfârșitul anilor ’90, cântă și colaborează cu diverse formații rock clujene…
În anul 2000, alături de Teo Peter, Filip Mircea și Andy Ghost, pune bazele formației Eden. Tot în același an, lansează albumul „Alege Viața”.
Începutul anului 2001 este marcat de un nou proiect muzical, Delyr. Abordând sonorități agresive din sfera hard core-industrial metal, trupa Delyr se impune rapid pe scena rockului românesc, una dintre piesele trupei ajungând să fie difuzate pe postul MTV!
Din 2004 până în 2009, Nicu Barna își diminuează activitatea scenică, preferând să-și canalizeze timpul și creativitatea în producție muzicală. În tot acest timp, este producător pentru formații precum Altar sau Seven…
La sfârșitul anului 2009 în calitate de chitarist, începe colaborarea cu legendara formație, Semnal M. În scurt timp, ajunge să fie membru de bază în formația clujeană Semnal M, formație în care activează și în prezent.
În 2013, alături de Teo Peter și Florin Ștefan înființează trupa de folk-metal „Transylvania”.
Din 2013 până în 2017, în paralel cu activitatea pe care o are alături de formațile Semnal M și Transylvania, colaborează cu Magda Pușkaș, în calitate de percuționist.
Din 2014 până în 2018, ocupă locul de percuționist în trupa Emeric Set.
În 2015, cu timiditate, își lansează primul volum de poezii. Volumul este intitulat ‘Confesiuni’ și a fost prefațat de prof. Sanda Misirianțu. Volumul este editat și tipărit cu ajutorul asociației culturale Reflector.
În anul 2019, la inițiativa coregrafului Mario Grosu, pune în scenă alături de Roxana Zăpârțan, un spectacol de muzică, dans și poezie. Spectacolul este regizat de Cristian Nedea și se numește ‘Despre lună, nori și alte iubiri’. Premierea are loc în același an la Teatrul Național din Cluj. Odată cu acest spectacol, se naște și formația Dor De Lună, dar și ideea unui nou volum de poezii.
Începutul anului 2024 vine cu o provocare din partea poetului Florin Constantin Verdeș și o data cu asta, cel de-al doilea volum de poezii se grăbește să prindă contur. În 11 noiembrie 2024, începând cu ora 19.30, la Sala Radio din Cluj Napoca, Nicu Barna își va lansa cel de-al doilea volum de poezii: Despre lună, nori și alte iubiri. Cartea este prefațată de poetul Florin Constantin Verdeș și tipărită la editura Napoca Star.
Volumele vor fi prezentate de Teo Peter, respectiv Adrian Mihai Bumb. Pentru a condimenta seara lansării vor fi o serie de invitați din sfera muzicală clujeană: Adriana Maria Andreica, Oana Dragomir, Ionuț Mangu, Luca Bumb si Emeric Imre. Eveniment prezentat de Dudu Isabel
Cine e Florin Verdeș
Florin Constantin Verdeș, poet şi editor, fost director al editurilor „Etnograph” şi „Eurograph” din Cluj-Napoca. De-a lungul anilor a fost membru şi conducător a numeroase cenacluri literare şi literar-artistice, dintre care amintim: Cenaclul literar-artistic „Observator” din Cluj-Napoca, (condus de regretatul actor Călin Nemeş şi de scriitorul Gabriel Cojocaru), Cenaclul literar „Orizont” din Cluj-Napoca, (condus de regretatul Ioan Viorel Bădică), Cenaclul literar-artistic „Nicolae Tăutu” al Casei armatei din Cluj-Napoca, condus de Jean Emanuel Anton şi Florin Constantin Verdeş, Cenacul literar „Transilvania” din Sibiu (condus de Mircea Ivănescu şi Ion Mircea), a condus Cenaclul literar al Casei Armatei din Târgu Mureş, Cenaclul literar „Octavian Goga” , Cenaclul literar „Constantin Brâncuşi” din Cluj-Napoca (condus de scriitorul Constantin Zărnescu).
Debut literar în revista „Ramuri” în anul 1981 (sub oblăduirea lui Marin Sorescu). De-a lungul anilor a mai publicat în „Astra”, „Făclia”, „Vatra”, „Transilvania” (la invitaţia scriitorilor Mircea Ivănescu şi Ion Mircea), „Scutul Patriei”, „Viaţa militară”, „Cetatea culturală”, „Filarmonia”, „Oraşul”etc.
Debut editorial în anul 1999 cu volumul de poezie „Autoportret în faţa viitorului” la editura Napoca Star – sub îngrijirea poetului Ion Mureşan.
Alte volume:
„jocURI de societate” (ed. Grinta, 2006, prefaţat de Constantin Zărnescu şi postfaţat de Dan Marius Drăgan)
„ecoURI surde” (ed. Eurograph, 2008, prefaţat de Marcel Mureşanu, postfaţat de Horia Muntenuş)
„timpURI uscate” (ed. Eurograph, 2009, prefaţat de Dan Marius Drăgan, postfaţat de Daniela Gifu)
„tinctURI” (ed. Eurograph, 2011, prefaţat de Daniela Gifu, postfaţat de Sanda Misirianţu)
„alter ego-URI” (ed. Eurograph, 2015, prefaţat de Cornel Udrea, postfaţat de Sorin Poclitaru)
„mottoURI” (ed. Eurograph, 2014
„discursURI” (ed. Napoca Nova, 2016), prefaţat de Anne Marie Bejliu, cu note de postfaţă de Remus Drăgan, Florentina Zaharia, Marian Dorner, Nina Tărchilă, Andreea Verdeş, Ioana Haitchi, Tudor Belea, Sanda Misirianţu)
„amorURI” (ed. Grinta, 2017, prefaţat de Adrian Mihai Bumb, cu note de postfaţă de Ion Cristofor, Adrian Ţion şi Gabriel Cojocaru)
„eu, cu eURI. Tratat de supravieţuire în poem”(ed. Grinta, 2018, prefaţat de Vasile Gogea, postfaţat de preot Mireş-Claudiu Bene)
Apariţii colective:
Horia Muntenuş – Scriitori clujeni (volumul I, ed. Diotima, 2005)
Constantin Tony Dârţu – Personalităţi române şi faptele lor – 1950-2000 (volumul XVI, ed. Venus, 2005)
Antologia „Peregrini prin timp” (ed. Eurograph, 2010)
Antologia „Metamorfoze poetice” (ed. Citadela, 2011)
Antologia „Cuvântul prin timp” (ed. Grinta, 2011)
Antologia „Poeţi clujeni la cumpănă de milenii” (ed. Sedan, 2012)
Antologia „Prietenii poetice” (eCreator Baia Mare, ed. Grinta, 2017)
Antologia „Glykoniada la mări păgâne” (ed. Ex Ponto, Constanţa, 2018)