Catalog trilingv dedicat pictorului Corneliu Baba cu text de Andrei Pleșu, lansat la Muzeul de Artă. Picturi și grafică care nu au mai fost expuse

Pictură Vizual

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, invită publicul joi, 2 februarie 2023, începând cu ora 13:00, la finisajul expoziţiei „In Memoriam Corneliu Baba (1906-1997)”, eveniment care marchează împlinirea a 25 de ani de la moartea artistului, una dintre cele mai proeminente și influente personalităţi ale artei plastice româneşti.

Finisajul expoziţiei este ocazionat de lansarea catalogului trilingv, intitulat „In Memoriam Corneliu Baba”, apărut anul acesta la RA Monitorul Oficial, cu texte critice semnate de Adina Rențea, Vladimir Bulat, Sebestyén György Székely, Mark Lammert și Andrei Pleșu. Traducerea textelor din limba română în limbile maghiară și engleză a fost realizată de Portik Blénessy Ágota, Alexandra Tolescu și Francis Howlett, iar fotografiile și design-ul grafic al volumului poartă semnătura lui Marius Sabău.

Prezentarea catalogului va fi asigurată de istoricul de artă Sebestyén György Székely și de istoricul Lucian Nastasă-Kovács, manager al Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Expoziţia, ce mai poate fi vizionată până în data de 5 februarie 2023, inclusiv, curatoriată de istoricul de artă Maria Muscalu Albani şi comisariată de muzeografa Alexandra Sârbu, cuprinde peste 70 de lucrări de pictură şi grafică din perioada 1934-1992, care nu au fost expuse public niciodată în Cluj-Napoca. Lucrările, de-o mare însemnătate pentru opera lui Corneliu Baba, provin din colecția Muzeului de Artă clujean, colecţia artistului, dar cea mai mare parte dintre ele aparțin unei importante colecţii particulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *