la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc, marți, pe 25 aprilie, cea de-a XVII-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani. Oameni de treabă este marele câștigător al trofeului Gopo pentru Cel mai bun film. Cele mai aplaudate momente de pe scena Galei vor putea fi urmărite joi, pe 27 aprilie, de la ora 23:00, pe PRO CINEMA.

Pavel Bartoș, Andreea Vasile, Monica Bârlădeanu, Andreea Grămoșteanu, Conrad Mericoffer, Ana Odagiu, Medeea Marinescu, Doina Levintza, Rodica Mandache, Andreea Esca, Vasile Muraru, Ofelia Popii, Mădălina Craiu, Olimpia Melinte, Adrian Nartea, Ada Condeescu, Virgil Ianțu, Daniela Nane, Denis Hanganu s-au numărat printre personalitățile care au acceptat invitația de a participa la ceremonia de decernare a Premiilor Gopo, prezentată în premieră de duo-ul format din regizoarea și scenarista Lia Bugnar și actorul Marius Manole.

Echipa filmului Oameni de treabă, căștigător Cel mai bun film de lungmetraj, foto Ionuț Rusu
Oameni de treabă, regizat de Paul Negoescu și produs de Anamaria Antoci, Ana Voicu, Paul Negoescu, Poli Angelova (Papillon Film, Tangaj Production, Avanpost Production, Screening Emotiona), a fost marele câștigător al serii,
obținând trofeul pentru Cel mai bun film în urma procesului de votare la care au participat peste 650 de profesioniști din lumea filmului autohton. Oameni de treabă a obținut alte cinci trofee.

Andreea Grămoșteanu, Cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolul său din lungmetrajul #doogpoopgirl.

Premiul pentru Cea mai bună regie i-a revenit lui Paul Negoescu, pentru filmul Oameni de Treabă.

Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, i-a revenit lui Iulian Postelnicu, protagonistul filmului Oameni de treabă (r. Paul Negoescu).

Ofelia Popii a fost distinsă cu Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolul din Om Câine (r. Ștefan Constantinescu), iar Vasile Muraru a fost desemnat Cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul din Oameni de treabă (r. Paul Negoescu), film premiat și pentru Cel mai Bun Scenariu – Radu Romaniuc și Oana Tudor.

Spioni de ocazie, filmul regizat de Oana Bujgoi Giurgiu, a fost desemnat Cel mai bun documentar.


Premiul pentru Tânără Speranță i-a fost acordat Ioanei Chițu pentru rolul Irina din filmul Crai Nou. Premiul pentru Cea mai bună imagine i-a fost oferit lui Tudor Vladimir Panduru pentru filmul Metronom. Ioana Covalcic a câștigat Premiul pentru Costume, tot pentru Metronom.

Premiul Publicului merge la filmul cu cel mai mare succes de box-office, a fost acordat anul acesta lungmetrajului Teambuilding, regizat de Matei Dima, Cosmin Nedelcu și Alex Coteț.

Unul dintre cei mai valoroși actori din România, Mircea Andreescu a fost onorat pe scena Gopo cu Premiul pentru Întreaga carieră, iar actrița Ioana Crăciunescu a fost distinsă cu Premiul pentru Întreaga Activitate. Premiul Special a fost acordat monteurilor de film Melania Oproiu, Nita Chivulescu și Mircea Ciocâltei pentru activitatea lor excepțională.


Tot în acest an s-au împlinit 100 de ani de nașterea celebrului cineast Ion Popescu Gopo. Pentru a marca acest moment, renumitul violonist, Alexander Bălănescu, a încântat publicul cu un moment live la vioară, inspirat din animațiile lui Gopo care au rulat pe ecran.

Un alt moment surpriză și plin de emoție a fost marcat de prezența artistei Sofia Vicoveanca, care a susținut un recital care a marcat momentul In memoriam al serii. Pe scenă au urcat și formația Omul cu șobolani și Mircea Florian, Dietrich Krauser și DJ Vasile.

Înregistrarea Galei Premiilor Gopo 2023 va fi difuzată pe 27 aprilie, de la ora 23:00 pe PRO Cinema.

Premiile Gopo 2023 sunt organizate de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *