„Casa memorială Amza Pellea” din Băileşti a fost închisă. Fiica marelui actor a primit promisiuni pentru reabilitare

Categorii: A 7-a

Actriţa Oana Pellea a anunţat că a fost închisă „Casa memoriala Amza Pellea” din Băileşti, motivând că această clădire nu îndeplinea „standardele pe care memoria tatălui meu le merita”.

Oana Pellea a mulţumit, într-o postare pe FacebooK, tuturor celor care i-au trecut pragul.

„Dacă decidenţii locali sau judeţeni îşi vor manifesta interesul, ceea ce nu au făcut până acum, de a sprijini existenţa acestei „Case memoriale”, ea va continua să existe, dacă nu, decizia îmi aparţine în totalitate (casa fiind proprietatea mea)”, a scris actriţa.


Menţionez că discutând cu Primăria Băileşti, am fost de acord (de ani buni) să cedez proprietatea cu condiţia de a avea grijă de casă şi de a nu i schimba niciodată destinaţia”, a precizat Oana Pellea. 

Actriţa spune că a primit propuneri din Ardeal pentru a deschide un muzeu acolo „Amza Pellea”. 

„Asigur pe toată lumea că voi face tot ce pot (ca şi până acum) ca memoria tatălui meu să fie păstrată şi promovată aşa cum merită. O fac de 40 de ani de când a plecat şi o voi face până voi pleca şi eu la el.

„Menţionez că am cerut ajutorul Primăriei Băileşti pentru a face cadastrul. Acest ajutor l-am cerut de câteva ori în ultimii ani. Am depus toată documentaţia necesară. Specific că am cerut doar ajutor logistic, nu bănesc! Eu urma să plătesc cadastrul (aşa cum este şi normal). Acest ajutor nu a venit nici până azi.

După anunţul închiderii „Casei memoriale Amza Pellea”, Oana Pellea a fost contactată de autorităţi. 

„Am fost contactată de dna Amalia Nastase – primar interimar Băileşti – şi de către dul Florin Ridiche – managerul Muzeului Olteniei Craiova. Prin domnul Florin Ridiche mi-a fost comunicată intenţia Consiliului Judetean Dolj – a domnului preşedinte Vasile Cosmin – de a rezolva în cel mai scurt timp problema. Vom discuta şi sper să ajungem la cea mai bună soluţie pentru ca această Casa memorială „Amza Pellea” să funcţioneze in condiţii optime”. 

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.