Cărtărescu, premiu prestigios în Elveţia

Categorii: Actualitate, Proză
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost premiat în Elveţia cu distincţia pentru literatura Spycher

Juriul ales de fundaţia care acordă premiul a motivat astfel acordarea premiului:

„Orbitor, trilogia fantastică a lui Mircea Cărtărescu, având o nemărginită fluiditate narativă, conciliază cu lumea amintirea autorului despre Bucureştiul socialist al copilăriei sale. Cărtărescu stăpâneşte toate registrele şi tonalităţile şi foloseşte cu măiestrie toate mijloacele preluate de la clasici precum Swift sau Proust până la elemente fantasy şi horror pentru a crea un univers artistic de o mare expresivitate a limbii, în centrul căruia se află tânărul de odinioară”, scrie publicaţia Boersenblatt.net citată de Mediafax.ro

Premiul obţinut de Cărtărescu este unul extrem de prestigios, practic una din cele mai  importante distincţii literare din Europa, Distincţia este acordată de renumita fundaţie  Stiftung Schloss Leuk (Fundatia Castelul din Leuk). Câştigătorii premiului devin bursieri ai fundaţiei şi vor petrece la castelul din Leuk două luni pe an, pe o perioadă maximă de cinci ani, pentru creaţie literară.

Fundaţia va înmâna premiul lui Mircea Cărtărescu pe 1 septembrie în cadrul unei festivităţi. Directorul Casei Literaturii din Berlin, Ernest Wichner va fi cel care îi va înmîna scriitorului român prestigiosul premiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.