„Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism” al lui Porumboiu a ajuns la Cluj

Categorii: Esenţial

Mult aşteptatul film al lui Corneliu Porumboiu „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” a ajuns la Cluj şi poate fi vizionat la Cinema Florin Piersic până joi. Este cel de al treilea lungmetraj al regizorului premiat la Cannes după „A fost sau n-a fost” şi „Poliţist, adjectiv”.

“Metabolismul” lui Porumboiu e o nouă invitaţie adresată spectatorului de a participa la explorarea propriilor spaţii mentale nedefrişate şi de a fi sincer când ajunge într-un loc nemaiîntâlnit. Cine se agaţă doar de liana poveştii, cine se aşteaptă să fie transportat în deplină siguranţă între copaci epici prin care a mai poposit şi altădată, ca şi cum filmul ar fi un Tarzan pe spatele căruia faci turism prin junglă, acela ratează şansa unei frânturi de bucurie incomparabilă, bucuria de a se afla pe sine, dăruit cu tot ce are trebuinţă” scrie jurnalistul clujean Mihnea Măruţă, care a avut şansa să vadă filmul lui Porumboiu la Festivalul de la Sarajevo. O relatare de acolo puteţi citi pe blogul jurnalisului, adică aici .

Filmul poate fi vizionat în fiecare zi de la ora …17.00.

Pelicula lui Porumboiu e concurată de alte două filme româneşti care rulează de data aceasta în cele două oraşe cinema din mall-urile clujene.

Sterea Gulea reloaded

Astfel, puteţi vedea filmul lui Stere Gulea, „Sunt o babă comunistă”, o peliculă în care face un nou rol excelent actriţa Luminiţa Gheorghiu. Pelicula poate fi vizionată la Iulius Mall, zilnic de la ora 13.10!

Un alt film românesc extrem de interesant, o comedie cu accente triste este „Love Building”, lungmetrajul de debut al regizoarei Iulia Rugină. Actorii Dragoş Bucur, Dorina Boguţă şi Alexandru Papadopol joacă excelent într-un film savuros despre relaţiie de dragoste rupte sau cu probleme şi reţetele de refacere a lor. Filmul poate fi văzut la City Polus luni, marţi şi vineri de la orele 17.30 şi 21.30, miercuri şi joi de la 21.00 iar sâmbătă şi duminică de la 11.30, 17.30 şi 21.30. La Cinema City Iulius Mall ruleată luni şi marţi de la ora 14.50 şi 19.20, miercuri şi joi 14.50, vineri, sâmbătă şi duminică de la 14.50 şi 19.20.