VIDEO.Călin Stegerean: Strategia culturală a Clujului nu reprezintă interesele sectorului public

Categorii: Actualitate, Clio

Polemici de zile mari astăzi, la Primăria Cluj, cu ocazia dezbaterii privind strategia culturală 2014-2020 a Clujului, între realizatorii draftului de la Asociaţia 2021 şi directorul Muzeului Naţional de Artă, Călin Stegerean.

„Documentul are mari lacune. De la modul  cum s-a format echipa care l-a redactat, până la unele chestiuni din draft. Raportul este în defavoarea noastră, a celor din sectorul public, în ce priveşte dezvoltarea . Draftul e mai mult o voce a sectorului independent. Nu reprezintă interesele sectorului public. Trebuie un alt draft, pot aduce şi eu 33 de pagini de probleme ale sectorului public. Este inacceptabil acest draf cu care aţi venit” a spus Călin Stegerean.

Lui Stegerean i-a răspuns Florin Moroşanu, directorul Asociaţiei Cluj 2021 şi Călin Hinţea, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, instituţie care coordonează strategia municipiului Cluj în care e parte si cea culturală.

„Noi am făcut draftul împreună cu toate instituţiile, am avut întâlnire în august 2013” a spus Moroşanu. El a spus că timpul e foarte scurt şi strategia trebuie adoptată ca să se poată avansa în lupta pentru titlul de Capitală Culturală 2021.

În cele din urmă, toate propunerile discutate astăzi vor fi dezbătute pe draful final în 17 ianuarie 2014 apoi documentul va fi adoptat definitiv si introdus în strategia definitivă a Clujului.

Iată intervenţia directorului Călin Stegerean:

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.