Boc a spus că Primăria va cumpăra hotelul Continental indiferent de preț

Categorii: Actualitate, Clio
Etichete: Cluj, Conti, continentat
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Primarul Clujului, Emil Boc a anunțat vineri că vrea să cumpere Hotelul Continental, indiferent de preț.

Noi, la Cluj, am luat câteva decizii strategice, precum Hotelul Continental. Am spus că îl vom cumpăra dacă se scoate la vânzare, indiferent cât va costa, pentru că este o clădire fundamentală a orașului. Dacă va apărea problema vânzării, ne vom exercita dreptul de preempțiune. Evident, la nivelul autorităților naționale, ar trebui să existe preocupări și din partea ministerelor de resort, astfel încât obiective strategice, importante, să fie păstrate în patrimoniul statului român. Adică fiecare pe palierul lor de competență să își facă datoria”, a spus Emil Boc, vineri, la emisiunea online ZIUA LIVE citat de Știri de Cluj.ro.

Emil Boc putea cumpăra hotelul cu 5 milioane de euro în 2004. Proprietarul actual, omul de afaceri Ioan Bene, actualmente stabilit in Italia, spune că a primit 25 de milioane de euro de la companii din Ungaria, dar nu l-a vândut. Hotelul este trecut pe numele fiicei sale care are grijă de managementul clădirii.

Pe de altă parte, statul maghiar achizitioneaza prin diverse fundatii si oameni de afaceri maghiari cladiri simbol care înainte de 1918 aparținea Ungariei. Hotelul Continental fost New York e o astfel de clădire simbol al Clujului.

Citiți și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.