Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg prezinta „Frumoasa din Pădurea Adormită“

Categorii: Dans

Talentații balerini, maeștri ai patinajului artistic şi ai baletului clasic rusesc, vor interpreta piesa „Frumoasa din pădurea adormită”, piesa compusă de Piotr Ilici Ceaikovski între 1888-1889. Este cel de-al doilea balet al lui Ceaikovski, precedat de “Lacul lebedelor” (1875-1876) şi urmat de “Spărgătorul de nuci” (1892).Spectacolul mult așteptat va avea loc duminică, 13 ianuarie 2019 și va avea două reprezentații, una de la ora 16:00 și cealaltă de la ora 19:00, la Opera Națională Română.

Baletul de stat din Sankt Petersburg este unicul balet din lume care are dreptul să poarte titlul de BALET PE GHEAŢĂ ducând spectacolele fascinante de balet clasic la un alt nivel de interpretare artistică, deosebit, prin elementele specifice patinajului artistic. Iată ce scria Ceaikovski despre “Frumoasa din pădurea adormită”: Subiectul este atât de poetic, atât de apt pentru muzică, încât m-a pasionat şi am compus baletul cu acea căldură şi plăcere care condiţionează întotdeauna calităţile unei creaţii. Subiectul este oarecum asemănător cu cel din primul balet al lui Ceaikovski, “Lacul lebedelor”: întunericul este, în cele din urmă, învins de forţele luminoase ale iubirii, prieteniei şi purităţii sufleteşti. Vraja este risipită, personajele demonice înfrânte. Rămâne dominant aspectul feerico-romantic, datorită lirismului pe care Ceaikovski a ştiut să îl insufle personajelor sale.

Scena Operei Naționale Române va fi acoperită cu tone de gheață pentru ca balerinii să prezinte publicului clujean povestea frumoasei prințese. Muzica magnifică a lui Ceaikovski este predestinată să creeze o atmosferă unică în care povestea impresionează audiența prin grație divină și splendoare.

Spre deosebire de multe alte grupări de dans şi show pe gheaţă, ansamblul din St. Petersburg este unicul în lume care poartă titlul de „balet pe gheaţă”, împletind elementele de patinaj artistic cu cele ale baletului clasic. A fost infiinţat in 1967 de Konstantin Boyarski, care a îmbinat, pentru prima dată in lume, patinajul artistic şi baletul clasic rusesc. Succesul a venit la scurt timp atât din partea publicului, cât şi a criticilor, care au apreciat munca deopotrivă complexă şi îndelungată de adaptare a elementelor de balet clasic pentru patinaj. Un nou gen de spectacol luase fiinţă: baletul pe gheaţă.

Biletele pentru eveniment pot fi cumpărate de pe site-ul www.dieselevents.ro sau de pe site-urile partenerilor.

Prețul biletelor este cupris între 50 și 400 lei.

Pachete speciale pentru familie: copii de cel mult 5 ani, însoţiţi de părinţi au intrare gratuită(fără loc pe scaun), iar cei cu vârsta de până la 8 ani au reducere de 50%

Informaţii:

office@dieselevents.ro, 0730 083 881, 0730 083 880, 0264 439 043

Rezervări:

rezervari@dieselevents.ro, 0799 600 900

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.