Atmosferă de senzație la Rock the Camp 2023

Cooltura

În contextul diversificării ofertei din sectorul festivalier în ultimii câțiva ani, publicul clujean pasionat de muzică rock, anterior ignorat de marile „branduri” din acest sector, a avut plăcuta surpriză de a primi, în sfârșit, propriul său eveniment de acest profil.
Festivalul „Rock the Camp”, organizat pentru prima dată în anul 2021 la campingul Eldorado din Gilău, a ajuns acum la cea de-a treia ediție. Iar cu această ocazie, locația evenimentului a fost schimbată, acesta fiind organizat pentru prima dată în orașul Cluj-Napoca – mai exact, la Colina Camping , în apropierea ieșirii din cartierul Mănăștur. 

Alegerea organizatorilor s-a dovedit una inspirată: locația este una propice pentru desfășurarea unui asemenea eveniment (priveliștea fiind una superbă, alături de aerul curat specific naturii înconjurătoare), și totodată una deosebit de accesibilă, mulțumită diferitelor linii de transport în comun care asigură un traseu facil pentru doritori.

Programat în perioada 30 iunie – 2 iulie, festivalul este organizat de Asociația Monday Shadows și prezentat de comediantul Alexandru Arnăutu Vraciu.

Într-o după-amiază însorită, evenimentul a început cu spectacole energice din partea a două formații autohtone tinere, dornice de afirmare: Imprudent (de la Iași) și Fittonia (din Cluj).

Player video

00:00

00:37

Player vide

Spre seară, publicul a avut șansa de a vedea, unul după altul, doi „titani” ai muzicii rock românești.

Mai întâi, formația ieșeană Bucovina (activă din anul 2000, dar care a înregistrat o ascensiune răsunătoare mai ales după anul 2010) a interpretat unele din cele mai cunoscute piese din vastul său repertoriu de folk-metal, inclusiv câteva compoziții ce se regăsesc pe cel mai nou album lansat de moldoveni – „Suntem Aici” (2022). Simțind entuziasmul audienței, Bucovina și-a încurajat fanii să creeze un moment inedit, specific marelor festivaluri hard rock și heavy metal: organizarea unui „wall of death”, urmat de un „mosh-pit”.

Player video

00:00

00:40

Apoi, spre lăsarea soarelului, pe scena festivalului au urcat veteranii clujeni de la Altar, una din cele mai de succes trupe rock ale României postdecembriste. Aflați în activitate încă din anul 1991, solistul Andy Ghost și colegii săi continuă să ofere, chiar și 3 decenii mai târziu, spectacole deosebite și pline de energie, după cum atestă aprecierea venită din partea publicului clujean. La rândul lor, rockerii de la Altar și-a încântat fanii inclusiv cu piese întâlnite pe cel mai nou material discografic al formației: albumul „Rapsodia Românească”, lansat în 2022.

Player video

00:00

01:20

Player video

00:00

01:37

Prima zi a festivalului a fost închisă de formația Leander Kills din Ungaria, proiect înființat în anul 2015 de către solistul Leander Köteles, dar care a înregistrat succese notabile într-o perioadă relativ scurtă de timp, ajungând să cânte în două rânduri în finala selecției concursului Eurovision din țara vecină.

Player video

00:00

00:58

Ziua 2 a festivalului va avea drept cap de afiș formația maramureșeană Dirty Shirt, care va concerta la „Rock the Camp” după trupele Masterpiece (tribut Metallica), Wild Angels, Hteththemeth și Roadkillsoda.

Bilete pot fi achiziționate în rețeaua iaBilet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *