Arhiva foto a comunismului va fi digitalizată

Categorii: Actualitate, Foto, Vizual
Etichete: foto comunism

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc anunţă că a încheiat un protocol de colaborare cu Arhivele Naţionale ale României, pentru reluarea digitizării materialelor fotografice gestionate de ANR.

Pe lângă obiectivul digitizării materialului arhivistic, IICCMER are în vedere reconstrucţia platformei online care găzduieşte Fototeca, dar şi îmbunătăţirea motorului de căutare pentru reluarea procesului de punere la dispoziţia publicului larg a materialelor care vor fi digitalizate. Pentru moment, fototeca online IICCMER găzduieşte un număr 5.600 de fotografii, care pot fi accesate aici: https://fototeca.iiccmer.ro/.

„Trăim în era digitalizării, astfel că implementarea acestui proiect este imperios necesară. La 33 de ani de la Revoluţie, românii au dreptul să îşi cunoască istoria, iar noi avem obligaţia să le oferim accesul la informaţii prin instrumente accesibile timpurilor pe care le trăim. Este un proiect de amploare, care se va întinde pe o perioadă de 6 ani,  dar la finalul căruia vom avea o fototecă pe măsură, cu imagini din perioada regimului comunist. În varianta în care a existat până acum, fototeca IICCMER avea nevoie de o reconstrucţie solidă. Îi mulţumesc domnului Cristian Aniţa, directorul general al ANR, pentru suportul pe care ni-l va oferi pe toată durata implementării acestui proiect”, a declarat Prof.univ.dr. Daniel Şandru, Preşedintele IICCMER, într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *