”Anotimpurile” de Vivaldi în atmosferă de epocă la Muzeul de Istorie de Noaptea Muzeelor

Etichete: Arcadia, Cluj

În deschiderea Nopții Muzeelor 2022, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei vă propune o transpunere în timp, printr-un eveniment special.

Într-o atmosferă de salon de epocă, veți putea admira piese autentice de mobilier de secol XIX, în timp ce ascultați o variantă rară a ”Anotimpurilor” lui Vivaldi, de cvartet de coarde, plus vioară solo și clavecin istoric, de la ora 18.00.

Și, pentru ca atmosfera ”high class” să fie chiar la cel mai înalt nivel, cvartetul care va interpreta programul va fi Arcadia, cel mai bun cvartet de coarde de la noi și unul dintre cele mai premiate cvartete din lume.

Sunday Times a scris despre interpretarea lor că este „o frumusețe care îți străpunge inima”, iar The Financial Times descria că atmosfera creată de Arcadia are o asemenea încărcătură, încât ”rezultatul este un asalt asupra simţurilor, străpungând inima acestei muzici tulburătoare”.vAlături de ei, la vioară solo, va interpreta Vlad Răceu, unul dintre cei mai apreciați violoniști ai generației sale, cu peste 500 de recitaluri și concerte în palmares.
Program:
Antonio Vivaldi
”Anotimpurile”


Vlad Răceu vioară solo

Cvartetul Arcadia:
Ana Török vioara I
Răsvan Dumitru vioara a II-a
Traian Boală violă
Zsolt Török violoncel

Erich Türk clavecin

Bilete AICI. Biletul la eveniment include și o vizită gratuită la expozițiile Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, care poate fi făcută oricând, în programul de funcționare al muzeului, până la finalul lunii mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *