ANIVERSARE. 30 de ani de teatru și film la UBB

Categorii: A 7-a, Actualitate, Teatru
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Facultatea de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) celebrează treizeci de ani de tradiție, pedagogie și studiu creativ în artele spectacolului.

Teatru 30 aduce în atenția comunității UBB, dar și în spațiul public povestea unei școli naționale de arte performative, cu o tradiție europeană solidă vizând excelența academică, cu practici instituționale moderne, incluzive.

„Ușor întârziați de restricțiile pandemiei, ne întoarcem pe scenă cu dedicarea și entuziasmul care ne-au marcat cei 30 de ani de existență. Astfel, joi, 26 mai 2022, ora 11.00, vom celebra efortul membrilor fondatori și vom rememora, prin mărturiile lor, viziunea și misiunea școlii de teatru și film de la Cluj. Evenimentul academic, care va avea loc în Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai, va marca trecerea prin istorie a demersurilor pedagogice și creative ale facultății noastre. Ziua va continua cu un cocktail organizat la Casa Universitarilor, de la ora 13.00, iar seara invitații vor avea parte de un spectacol oferit de către studenții specializării Actorie, în cadrul Galei FTF, un festival anual dedicat absolvenților Facultății de Teatru și Film.”, au declarat organizatorii.

Cu această ocazie TVR Cluj deschide un amplu proiect audio-vizual dedicat aniversării Teatru 30. Cele 14 episoade ale seriei Teatru 30 vor fi difuzate în cadrul emisiunii „Transilvania Culturală“ la TVR Cluj în fiecare duminică de la ora 20.00, respectiv pe TVR 3. Seria marchează o mărturie a istoriei academice clujene și îi prezintă sub formă de portret pe profesorii Ion Vartic, Miriam Cuibus, András Visky, Miruna Runcan, Liviu Malița, Filip Odangiu, Ferenc Sinkó, Ionuț Caras, studenta Ioana Pitic și actorul în prima promoție a facultății noastre, Ioan Isaiu. 

Proiectul documentar Teatru 30 realizat în parteneriat cu TVR Cluj se află și pe site-ul facultății

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.