Adio Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015, welcome Ganja Azerbaidjan 2016!

Categorii: Clio, Special
O sală arhiplină la Casa de Cultură a Studenţilor a aşteptat rezultatele preliminare ale acestui titlu, practic cum a influenţat acesta municipiul Cluj-Napoca.
tineret 3
Prezentatori Youth Meeting şi preşedintele Share, Vlad Pop, pregătit să facă publice rezultatele preliminare ale titlului de Capitala Europeană a Tineretului!. (c-)c lujulcultural.ro
Cifrele din  broşura oficială arată binişor: 3.500 activităţi, 5400 de voluntari, un milion de participanţi, 80% din clujenii sub 35 de ani au participat la cel puţin un eveniment sau proiect  Cluj 2015. De asemenea, 20 la sută mai mulţi turişti la Cluj decât în 2014. O bilă neagră, raportul financiar al Federaţiei SHARE nu a fost dat publicităţii. Poate cu ocazia rezultatelor finale.
„Capitala înseamnă tinerii, voluntarii. Voi sunteţi Clujul. Pentru voi m-aş apuca din nou de proiect deşi mi-a venit să mă las de multe ori. Mersi că am o tribună unde să mă sprijin, aşa emoţii am”, a spus Vlad Pop, preşedintele Share, ovaţionat din sală.
Marile proiecte au fost Day 15, Cluj Never Sleeps, Share Responsabily, Blink, Volunteers Academy, CoMMON Cluj-Napoca,  Untold Festival si multe altele.
Proiectele cu cel mai mare succes au fost Cluj Never Sleeps, o noapte albă de evenimente culturale, care a scos Clujul în stradă până la 6 dimineaţa şi Untold Festival, cu 240.000 de participanţi la prima ediţie, 60.000 pe zi.  Apariţiile media au fost extrem de importante, 15.000 de apariţii în media pe mai multe suporturi.

 

În partea a doua a serii a participat şi primarul Emil Boc.  Aceste a urcat pe scena Casei de Cultură şi  le-a predat viceprimarul Mikayil Zeynalo și președintelui organizației Ganja European Youth Capital 2016 Public Union, Elmir Valiyev, ambii din oraşul azer Ganja, cheia Capitalei Tineretului 2016.

tineret

După festivitate cei din Share au chefuit până la ora 4 dimineaţa la Euphoria Music Hall.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.