Marius Mihalache Band şi Irina Sârbu la Colours of Cluj

Categorii: Actualitate, Muzica

Prima ediţie a festivalului „Colours of Cluj”se va desfăşura în perioada 1-4 august în mai multe spaţii publice din oraş. Organizatorii de la Asociaţia Film şi Cultură Urbană şi Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Group au detaliat într-un comunicat de presă unele din evenimentele atractive ale acestui festival.

Concerte şi dans pentru amatori în Piaţa Unirii

„Colours of Cluj”  le propune clujenilor seri de muzică şi dans în centru. Trupele clujene The Glass Fish, Mojo Barrel, Mushroom Story, Satellites, Quantum Drive, Kaleidonescu şi Natif, alături de sibienii de la Domino şi invitaţii speciali Marius Mihalache Band şi Irina Sârbu vor concerta în Piaţa Unirii pentru clujenii ce-şi petrec începutul lunii august în oraş.

Pentru a le deschide apetitul pentru muzică, organizatorii au pregătit tot aici şi o scenă de dans pentru amatori, unde sunt aşteptaţi iubitorii de tango (vineri, 2 august), salsa (sâmbătă, 3 august) şi muzică populară (duminică, 4 august). Amatorii vor fi susținuți de dansatori pasionați de la Compania de Tango Cluj și de la Fiesta Cubana Cluj.
Scena din Piaţa Unirii se deschide vineri, 2 august, cu The Glass Fish, un proiect de funk, new-jazz şi rock alternativ care reuşeşte să îmbine armonios chitara, vocea şi ritmul cu violoncelul.
Va urma apoi Mojo Barrel, care s-a conturat ca trupă în aprilie 2011. Cu sonorităţi de blues, new wave, funky disco, indie folk şi rock’n’roll, trupa vine cu o viziune muzicală proaspătă şi jucăuşă.
Tot vineri va concerta în Piaţa Unirii Mushroom Story, o trupă de alternative funk rock din Cluj-Napoca, formată în 2004, care a concertat pe scena multor festivaluri importante, precum Stufstock, Peninsula, Coke Live, Manifest Yourself (locul I), Periam, Alternative Gambrinus Fest şi altele. În 2008 a lansat albumul „Party Animals Inc”, iar în 2011 EP-ul „Fistfunk” şi videoclipul piesei „Simple and Easy”.

Jazz, indie şi alternativ

Sâmbătă, 3 august, în Piaţa Unirii va concerta duo-ul Satellites, care a pornit la drum în primăvara anului trecut, aducând alături două instrumente şi două experienţe muzicale diferite – Cosmin Hosz (ex-Schlitz) şi Dorin Marcu (Diamonds Are Forever). Chitara şi setul de tobe, alături de vocile celor doi membri ai trupei, aduc un pop zgomotos, încărcat de energie.
Le vor urma cei de la Quantum Drive, trupă de indie-rock alternativ din Cluj-Napoca ce îmbină elemente de shoegaze şi psychedelic-rock.  „Echoes” este prima piesă înregistrată de trupă

Kaleidonescu  va încheia seara muzicală de sâmbătă din Piaţa Unirii. Trupa abordează un mix de genuri muzicale, de la clasic, experimental şi dodecafonic la electronic, psihedelic, ambiental, rock, pop şi jazz, iar cea mai apreciată piesă a lor este „Upperfields”.

Concertele din Piaţa Unirii de duminică, 4 august, încep cu Natif, trupă ce îmbină muzica şi energia într-un melanj compus din elemente alternative şi brit-folk. A câştigat premiul pentru „Debutul anului” în cadrul Premiilor Irish and Music Pub 2011 şi a fost nominalizată la categoria „Cei mai buni artişti locali” la ClujLife Awards 02. La începutul anului 2012 a lansat primul EP, „Stories and Impressions”, material care conţine opt piese proprii.

Folclor şi Jazz cu Marius Mihalache Band

Duminică vor cânta şi sibienii de la Domino, trupă ce s-a născut în decembrie 2012, când trei tineri au hotărât să cânte un rock mai puţin obişnuit, folosind doar tobe, bas şi ţambal. Trupa  reinterepretează în această formulă piese ale unor trupe ca The Rolling Stones, Muse sau Pink Floyd, dar cântă şi propriile compoziţii rock cu elemente de folclor românesc.

Scena muzicală din Piaţa Unirii va fi închisă de invitaţii speciali Marius Mihalache Band şi Irina Sârbu. Artiştii cântă împreună de şapte ani, iar improvizaţia de jazz valorifică din plin ritmurile şi liniile melodice ale folclorului românesc. Repertoriul diversificat alături melodii vechi, cunoscute şi apreciate şi piese în care vocea devine instrument şi dialooghează spectaculos cu ţambalul, cu o virtuozitate unică în peisajul vieţii muzicale româneşti. Cei şapte ani de colaborare au ca rezultate proiecte precum „World Symphony”, „De la folclor la jazz”, „Lounge Project” şi  „Minor Swing”.

Concerte şi pe strada Potaissa

Pe lângă scena din Piaţa Unirii, organizatorii au pregătit şi o „zonă de relaxare” pe strada Potaissa (colţ cu strada Universităţii), unde trecătorii se vor putea delecta pe terasa unui bar și vor putea asculta diferite genuri de muzică. Vor susține reprezentații aici Guitar trio of Cluj-Napoca, pianistul Alexandru Negriuc „acompaniat” de ilustratoarea Ileana Surducan şi de echipa video de la Fox in the Box, DJ Acqzuel şi DJ Addo. Spaţiul va fi deschis în toate cele patru zile ale festivalului de la ora șapte seara până la miezul nopții.

Concertele de pe strada Potaissa încep joi, 1 august, cu Guitar trio of Cluj-Napoca, alcătuit din Ani Gaydarova, Marian Bălan şi Viorela Filimon, studenţi la clasa de muzică de cameră a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Cei trei activează în această formulă de doi ani de zile, timp în care au reuşit să abordeze un repertoriu de o largă paletă stilistică, de la muzică renascentistă la muzică contemporană.

Vineri, 2 august, atmosfera va fi întreţinută de DJ Acqzuel, care a început să producă şi să mixeze muzică în 2008. După participarea la ediţia din 2008 a festivalului de muzică electronică TMBASE din Timişoara au urmat o serie de evenimente în marile oraşe ale ţării, împreună cu artişti autohtoni şi DJ de renume internaţional. Seturile lui sunt o combinaţie eclectică de genuri, cu puternice influenţe funk/house/breaks/broken beats.

Sâmbătă, 3 august, pe strada Potaissa va avea loc un spectacol inedit de pian, desen şi video cu Alexandru Negriuc, Ileana Surducan şi Fox şi the Box. Personaje magice vor prinde viaţă din mâna ilustratoarei Ileana Surducan, pe acordurile pianistului Alexandru Negriuc, iar spectatorii vor putea urmări desenele cântate cu ajutorul unui ecran ce va transmite experimentul în timp real.

Duminică, în ultima zi a festivalului, atmosfera de pe strada Potaissa va fi întreţinută de DJ Addo. Din 2005, Addo este un apreciat DJ de DnB, participând la evenimente de anvergură, precum festivalurile 48 de ore sau TMBase. Seturile lui Addo sunt o combinaţie de deep şi tech house ce fluctuează între techno şi house, generând ritmuri antrenante şi punând publicul în mişcare.

Prima ediţie a festivalului „Colours of Cluj”, care se va desfăşura în perioada 1-4 august în mai multe spaţii publice din Cluj-Napoca, urmăreşte să îi aducă pe clujeni împreună prin evenimente cât mai diverse şi mai colorate. Asociaţia Film şi Cultură Urbană şi Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Group, organizatorii festivalului, pregătesc 60 de manifestări şi activităţi dedicate Clujului şi clujenilor, de la spectacole de teatru, dans, arte vizuale şi multimedia, până la concerte şi proiecţii video interactive pe clădiri. Activităţile sunt gândite pentru toate categoriile de vârstă, de la copii la „seniori”, iar participarea la toate evenimentele este gratuită.

Festivalul este organizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca. Filmul de prezentare poate fi vizualizat la linkul http://vimeo.com/67643813, iar informaţii suplimentare sunt disponibile pe pagina de Facebook Colours of Cluj Festival.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.