Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani

Categorii: A 7-a

Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani, anunţă, luni, agenţia Ansa.

Marea protagonistă a filmului italian, Lollobrigida a cunoscut faima în anii 1950, fiind considerată un sex-symbol în Peninsulă.

În septembrie anul trecut, actriţa, cunoscută unei generaţii sub numele de la Bersagliera, a fost operată de o fractură la femur după ce a căzut în casă.

Cu patru ani în urmă, „La Lollo” ajunsese la spital din cauza unui accident casnic. Cu acea ocazie, actriţa a fost luată în îngrijire de medicii de la Sant’Eugenio, un spital nu departe de vila ei de pe Appia Antica, şi a fost externată câteva zile mai târziu.

Ea a jucat în filme precum „Oraşul se apără”, „Fanfan la Tulipe” sau „Pane amore and fantasy”, un imens succes al cinematografiei italiene, şi „Notre-Dame de Paris” (1956), unde a fost Esmeralda.

Gina Lollobrigida a oferit partituri memorabile în dramele istorice „Solomon şi regina din Saba” (1959) şi „Venere imperiale” (1962). La Hollywood, i-a dat replica lui Humphrey Bogart în „Mai tare ca diavolul” (1953), precum şi lui  Burt Lancaster şi Tony Curtis în „Trapeze” (1956).

Născută Luigia Lollobrigida, pe 4 iulie 1927, în micul oraş italian Subiaco, la sud-estul Romei, unde s-a născut Lucrezia Borgia, actriţa italiană care a fost mult timp considerată „cea mai frumoasă femeie din lume” a primit o educaţie „ foarte dură” din partea tatălui ei, director al unei fabrici de mobilă pe care mama sa a vândut-o şi al unei afaceri de încălţăminte. În secret, a văzut filmele cu Ginger Rogers şi „toate săruturile lui Gary Cooper” pentru care îi cerea proiecţionistului fragmentele de film. Distrusă de război, familia s-a mutat la Roma. La 18 ani, tânăra, care a visat prima dată să fie pictoriţă, a studiat la Academia de Arte Frumoase, a luat lecţii de canto şi a desenat portrete GI. „Eram artistul familiei”, a spus ea.

În ultimii ani se dedicase artei şi fotografiei. Ea a fost implicată şi în politică, iar în 1999 a candidat fără succes pentru Parlamentul European din partea partidului condus de Romano Prodi. În anii 1970 a reuşit să obţină un interviu în exclusivitate cu fostul lider cubanez Fidel Castro.

Gina Lollobrigida avea un fiu, Andre Milko Skofic, născut în 1957.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *