Actorii de la Teatrul Maghiar şi-au făcut trupă şi cântă mâine la Cluj

Categorii: Actualitate, Muzica

Un concert susţinut de o trupă formată din actori ai Teatrului Maghiar de Stat Cluj va susţine mâine, de la ora 19.00, în Piaţa Unirii, un  concert. Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Culturale Maghiare care se desfăşoară în perioada 19-25 august.

Trupa Loose Neckties Society este formată din: Szabolcs BALLA (digderidoo, saxofon, clape, vocal, bass), Balázs BODOR (clape, tobe), Loránd FARKAS (bass, vocal, chitară), Sándor MEDVE (trompetă), Attila PÁL (vioară, clape), Zsolt RÉNYI (chitară), Loránd VÁTA (vioară, vocal), Gábor VIOLA (chitară, bass, clape), Elek GERGELY (clape), Emőke KATÓ (vocal).

Loose Necties Society este compusă în mare parte din actorii Teatrului Maghiar de Stat. Trupa a debutat în vara anului 2012. Iniţial, s-a numit Formaţia actorilor, apoi şi-a schimbat numele în 2AM. Din luna martie 2013 se numesc Loose Necties Society.

Primul concert, care a avut loc pe 24 iunie 2012, la Teatrul Maghiar de Stat, a fost un real succes şi i-a încurajat pe membrii săi să meargă mai departe. Au urmat, în mod firesc, concertele din cadrul mai multor evenimente importante din Cluj şi nu numai: mini-festivalul de teatru 4×4 organizat de Balla & Vajna Projects la Fabrica de Pensule, Festivalul Internaţional de Teatru „Interferenţe” 2012, concertul caritabil pentru regizoarea Mona Marian organizat de Radio Cluj. Au fost invitaţi, de asemenea, şi în cadrul Zilei Mondiale a Teatrului şi la prima ediţie a Zilelelor Maghiare din Ţara Călatei.

Unul dintre momentele importante din activitatea formaţiei a fost concertul susţinut împreună cu trupa Testosteron din care fac parte actorii Teatrului Tamási Áron din Sfântu Gheorghe. Cântecele celor două trupe constituiau un dialog pe note, prilejuind astfel iubitorilor celor două formaţii o experienţă unică.

Repertoriul Loose Necties Society este format din numeroase cover-uri de la melodii cum ar fi Summertime (Gershwin) până la I Follow Rivers, implicând o varietate de stiluri muzicale. Stilul eclectic, prezenţa scenică, orchestraţia surprinzătoare prilejuiesc, de fiecare dată, un concert atractiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.