A murit fondatorul și co-organizatorul legendarului festival Woodstock

Categorii: Actualitate, Cooltura

Michael Lang, fondatorul și co-organizatorului legendarului festival Woodstock, a murit la vârsta de 77 de ani, anunță cotidianul englez The Independent.

Acesta a murit sâmbătă, 8 ianuarie, la New York în urma unei rare forme de limfom Non-Hodgkin’s, a transmis familia.

Woodstock a fost unul din cele mai mari festivaluri ale lumii si a setat o generație întreagă, cea hippie. A avut un line up extraordinar, cu cele mai mari trupe si artisti ai momentului iar la acesta au participat sute de mii de oameni.Woodstock Music & Art Fair intitulat și „Trei zile de pace și muzică”, s-a ținut pe terenul de 2,4 km pătrați al unui fermier numit Max Yasgur, în apropierea cătunului White Lake, în orașul Bethel, statul New York (stat), în perioada 15-18 august 1969. Bethel este situat la 43 mile (69 km) sud-vest de orașul WoodstockNew York.

Woodstock reuşea o uluitoare reunire a tuturor artiştilor militanţi şi angajaţi,  dar, mai ales să transmită lumii întregi un mesaj extraordinar de puternic privind iminenţa schimbării în profunzime a unui tip de civilizaţie şi a nevoii de a asculta sentimentele, credinţa şi expresia diversităţii aspiraţiilor tinerei generaţii, pentru prima oară în totală revoltă faţă de conformismul generaţiei părinţilor lor.

Acum doi ani la TIFF 2020 a fost proiectat documentarul Woodstock, la Vlaha, cu acordul festivalului de la Sundance, SUA, unde a fost pentru prima oara proiectat. Din punct de vedere organizatoric festivalul a iesit în pierdere dar s-a transformat într-un fenomen global, pro pace. 

Mai multe despre Woodsctock aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.