7 ani de Librarium în Cluj-Napoca. Weekend cu reduceri la cărți

Carte Special

Săptămâna 24-30 octombrie Librarium împlinește 7 ani de când a deschis librăria Book Corner, primul dintre cele două spații Librarium din Cluj-Napoca. Lanțul de librării a pregătit in weekend lansări de carte noutăți, reduceri în cele două librării din Cluj-Napoca: Book Corner (Bulevardul Eroilor, Nr. 15) și Universității (Str. Universității, Nr. 1).

 

BOOK Corner
Evenimente găzduite de librăria Book Corner
Miercuri, 26 octombrie

Ora 16.00
Lansare de carte // Andor Horváth – Carte de vizită. În care autorul povesteşte cum a devenit maghiar
Invitați: Sorin Antohi, Marius Tabacu și Péter Egyed. Moderator: Alexandru Polgár.
Ora 18.00
Lansare de carte // Alex Văsieș – Instalația & Oana Văsieș
Invitați: Dan Coman, Ștefan Manasia & Rareș Moldovan
O actualizare a puterii și frumuseții memoriei, care fixează adîncimea și imaginile unui limbaj al dispariției. Un inventar al substituirilor, transpus într-un discurs autoreferențial și tehnologic, dar și o meditație asupra nostalgiei, asupra liniilor de fugă care pot distorsiona modelul, insinuîndu-se ca forme aparent distincte, particulare spre o afectivitate păstrată în permanență drept reper inevitabil. Instalaţia este o carte despre sfîrșitul copilăriei, despre adolescență și despre dragoste.
Alex Văsieş s-a născut pe 14 iunie 1993, la Bistriţa.
A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde în prezent studiază ca masterand. În 2012, a debutat cu volumul Lovitura de cap, publicat de Casa de Pariuri Literare, obţinînd Premiul USR Cluj pentru debut.

Joi, 27 octombrie
Ora 18.00
Lectură Publică // Andrei Doboș citește din volumul Spiro
Gazdă: Valentin Derevlean
Andrei Doboș s-a născut la 6 august 1984, în Turda. Este absolvent al Facultății de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar în prezent urmează studii doctorale la aceeași universitate. În perioada facultății a fost redactor la revista Echinox, apoi, între 2009 și 2014, redactor la Editura Casa Cărții de Știință din Cluj-Napoca. A publicat poeme și articole în revistele România literară, Tribuna, Vatra, Echinox, Steaua etc. A debutat editorial cu mănăștur story, Editura Vinea, 2007 (Premiul „Iustin Panța”, 2008, și nominalizare la Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România, 2008). În 2011 a publicat volumul de versuri Inevitabil (Editura Casa de Pariuri Literare), iar în 2015 Valea rea (editura Cartea Românească).

coperta Bota - Mind trip curbe.cdr

Vineri, 28 octombrie
Ora 18.00
Care este cel mai frumos lucru din viața ta? Un dialog între Aurel Codoban & Gabriel Bota.
Lansarea volumului Mind Trip, editura Școala Ardeleană, 2016.
„O carte hibridă, alcătuită dintr-un jurnal sec, minimalist de obicei (chiar dacă interioritatea e secționată în xyz bucățele) și versuri directe, cotidiene – fie amoros-melancolice, fie epico-cinice (un duș scoțian liric, de fapt). Gabriel Bota și-a asumat un experiment: vrea să fie un bărbat în carne și oase, firesc în masculinitatea sa verbală, dar în același timp tandru și delicat (adică măcar relativ romantic).” (Ruxandra Cesereanu)

PROMOȚIE ANIVERSARĂ LIBRARIUM 7 ANI
Vineri, 28 octombrie – Duminică, 30 octombrie
10% reducere muzică, filme, jucării, boardgames
25% reducere la orice carte din librărie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *