Expoziția care explorează viitorul urban

Vizual

Expoziția  IMAGINING FUTURES. Urban Comics from ArtiViStory Collective, rezultatul unui amplu proiect dezvoltat de către Asociația UniversitArt a UAD Cluj-Napca împreună cu  SDG CoLab,  Engagement Lab și  Fundația Botnar, alături de parteneri precum Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Grupul PONT, Federația Tinerilor din Cluj (FTC) și Centrul Cultural Clujean (CCC) a fost deschisă astăzi la Cluj-Napoca.

Ea va putea fi vizitată până în data de 27 martie 2022, de miercuri până duminică între orele 10-17, intrarea fiind liberă. Menționăm faptul că expoziția se va bucura de un finisaj în data de 25 martie 2022, ora 17, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Expoziția explorează viitorul urban și dezvăluie procesul de formare al Colectivului ArtiVistory (Artistic Visual Storytelling), un grup de tineri artiști de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, din cadrul programului de masterat Bandă desenată și desen animat care, din 2020 până în 2022, sub coordonarea conf. dr. Alice Iliescu, s-au angajat într-o călătorie de cercetare vizuală inedită: Melinda Ureczki Lázár, Lucian Barbu, Evelina-Maria Grigorean, Teodora Predescu, Horațiu Coman, Ștefan Sebastian, Erdély Bálint, Zsófia Bernát, Oliviana Fudulache, Alexandru Papa, Diana Florescu, Dariana Ilie, Carla Oros.

Colectivul artistic a apărut în timpul proiectării inițiativei OurCluj, o abordare nouă a inovării urbane sub forma unui laborator al vieții urbane axat pe valori. În contextul unei societăți în curs de democratizare, OurCluj urmărește să avanseze poziția Clujului într-o economie globală a inovării, cultivând în același timp două valori principale care susțin democratizarea: încrederea și grija. În acest context, ca parte integrantă a proiectului de cercetare socială (in)VISIBLE, artiștii au creat un spațiu pentru activarea imaginației civice, care poate servi la coagularea intereselor comune ale comunității.

Curatoriată de conf. dr. Alice Iliescu, conf. dr. Anamaria Tomiuc și dr. Daniel Popescu (Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca), comisariată de Alexandra Sârbu (Muzeul de Artă din Cluj-Napoca), prin colaborarea cu Barbara Bulc și membrii OurCluj expoziția este organizată în jurul unei serii de teme explorate în narațiuni vizuale și își propune să atragă privitorul într-un proces de reflecție asupra diferitelor moduri de a percepe societatea din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *