Olimpiada CuGeT la final. Trei tineri au câştigat premii consistente

Actualitate Carte

Olimpiada CuGeT Cluj și-a desemnat, ieri seară,  câștigătorii primei ediții.

Fericiții câștigători ai premiilor sunt Mihai Tătaru la grupa formată din clasele IX-X, Flaviu Bucur la grupa format din clasele XI-XII și Gabriel Uifălean la grupa de vârstă cuprinsă între 18 și 25 de ani.

Premiile Olimpiadei CuGeT au constat  în sume de bani: câte trei premii pentru fiecare categorie (premiul I-5.000 de lei, premiul II-3.500 de lei, premiul III –2.000 de lei. Toți finaliștii  au fost răsplătiți cu câte 150 de lei. Fondul de premiere total a avut valoarea de 40.000 de lei și a fost asigurat integral de AFA Cluj, cu sprijinul mediului privat.

BUN

Olimpiada de Cultură Generală (CuGeT ) a tinerilor clujeni i-a găzduit în 2 aprilie 2016 pe cei 52 de finaliști, care au concurat pentru marele premiu pus în joc. CuGeT este un  proiect în premieră inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj și Vitrina Advertising, în parteneriat cu  Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Proiectul a fost lansat în toamna anului trecut, iar finaliștii au fost selectați în urma unor probe succesive.

„Pornind de la situația actuală, în care entuziasmul tinerilor pentru lectură și cunoaștere e în continuă scădere, Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este un proiect gândit pe termen lung, care aduce în prim plan importanța culturii generale și a lecturii în rândul tinerilor. Proiectul CuGeT își propune să identifice și să premieze tinerii clujeni informați, pasionați de citit și dornici să-și exerseze cunoștințele de cultura generală.”, spun organizatorii.

IMG_2141

Finala a  avut loc sâmbătă în Aula Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – FSEGA din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Prima ediție a Olimpiadei, lansată în toamna trecută, a urmărit trei categorii de vârstă: liceeni din clasele IX-X și, respectiv, XI-XII și tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. S-au înscris în competiție  22 de licee din Cluj-Napoca, iar din 700 de elevi, 52 s-au calificat în finală.

Desemnarea câștigătorilor a constat în două probe de departajare  formate din întrebări de cultură generală și de asemenea probe de baraj. Competiția a fost foarte strânsă, elevii ridicându-se la nivelul așteptărilor  susținătorilor. Fiecare rundă de departajare  a avut câte 8 întrebări de nivel mediu și ridicat, clasificându-se câte 7 concurenți din fiecare grupă în finală.

Text şi foto de Marcela Ţuţuianu, 

jurnalism, anul 1, UBB

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *