Despre dependenţă, arta implicată social şi responabilitate la ZUG.zone. Teatru, filme şi dezbateri

A 7-a Teatru

Trupa Váróterem Projekt se pregătește cu trei spectacole în luna martie.

În data de 8 martie, în ziua internațională a femeii, spectacolul Faites vos jeux! va fi jucat de membrii de sex masculin ai trupei, la care este binevenită toată lumea, nu doar doamnele și domnișoarele.

Pe 9 martie va fi prezentat spectacolul Occupy Yourself care are ca temă dependențele și încearcă să explice cauzele complexe ale acestora. La sfârșitul lunii, în data de 24 martie trupa va juca cel mai recent spectacol al său, intitulat Marți. Trupa vă invită la o cină specială, unde poate vom fi martori la secrete ciudate, iar atmosfera de sărbătoare de-a lungul spectacolului va fi asigurată de sunetele de balenă și de stomac, pe care, evident, spectatorii nu le vor auzi.

În martie va fi organizat și evenimentul Focus Atelier, sub conducerea Asociației Reciproca, în cadrul căreia cei interesați vor putea participa la diferite ateliere, dezbateri, spectacole și proiecții de film. Tema de investigaţie a acestora vizează felul în care arta este implicată social, felul în care arta tratează sau poate să trateze problemele societăţii contemporane şi modul în care arta responsabilizează civic.

ZUG

În cadrul evenimentului Focus Atelier vor avea loc cinci proiecții de film în spațiul ZUG, în 6, 13, 19, 20 și 27 martie, de la ora 20, un workshop de Capoeira în 14–15 martie, de la ora 15 și un atelier, susținut de către Sonja Jokiniemi, cu titlul The feedback method, în 19–20 martie, de la ora 10.

Și în luna aceasta continuă șirul programelor permanente. Va avea loc din nou la ZUG.zone: acting jam, care este de fapt un exercițiu de actorie bazat pe improvizație și pe viața reală, program organizat de Váróterem Projekt împreună cu Festivalul SPOT. Organizatorii vă invită cu drag în fiecare luni la Jamzug respectiv la Cineclubul Lugosi Béla. Jamzug este un atelier de muzică bazat pe improvizație, unde artiștii au oportunitatea de a se inspira și provoca reciproc. Aceste experimente merg în direcția muzicii jazz. Cineclubul de film Lugosi Béla în luna aceasta va prezenta filmul The Bed Sitting Room în data de 7 martie, iar în 21 martie filmul intitulat Il sorpasso.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *