Începe ultima acţiune din cadrul Day 15 decembrie, începe Târgul de fapte bune

Actualitate

Timp de 10 zile, între 11 și 20 decembrie, în Piața Muzeului va fi deschis Târgul de fapte bune Day 15 – locul unde orice acțiune sau produs cumpărat se transformă într-o faptă bună pentru ceilalți.

Între 11 și 20 decembrie, în Piața Muzeului, Târgul de fapte bune Day 15 va fi deschis de luni până vineri de la 16:00 la 22:00, iar sâmbătă și duminică de la 12:00 la 22:00.

Day 15 a fost încă din luna ianuarie a Capitalei Europene a Tineretului 2015, un proiect pentru comunitate. Prin acțiuni simple desfășurate lună de lună, în mai multe locuri din Cluj-Napoca, a schimbat câte puțin fața orașului.

Luna decembrie este dedicată unui spațiu care pe timpul verii este activat constant de clujeni și turiști, dar care pe timpul iernii rămâne gol. Prin Târgul de fapte bune, echipa Day 15 va reactiva acest loc din Cluj și în anotimpul rece. În plus, Târgul de fapte bune Day 15 este un eveniment realizat cu implicarea comunității, iar fiecare activitate desfășurată aici se va transforma într-o acțiune menită să influențeze viețile altor persoane în bine.

targ fapte bune

La târg veți găsi căsuțe din lemn frumos decorate, lucrușoare, bunătăți și activități pentru cei mici și cei mari realizate de ONG-urile participante. ONG-urile de la Târgul de fapte bune Day 15 au ales fiecare câte un proiect pentru care strâng donații din partea vizitatorilor. Orice acțiune sau produs luat de aici se va materializa în sume de bani necesare pentru reușita acestor inițiative.

Organizațiile și proiectele pentru care noi toți vom putea contribui, ca acestea să fie realizate cu succes:

ASTRU Cluj desfășoară un proiect de educație non-formală în mai multe localități rurale din județul Cluj
Cluburile Rotaract din Cluj-Napoca ne invită la „O cană de poveste”, prin care vom contribui la amenajarea unei biblioteci la o școală din mediul rural .
Fundația pentru Implicarea Tinerilor, prin Fondul YouthBank Cluj, va încuraja elevii să creeze proiecte pentru dezvoltarea comunității

Asociația KIFOR îl aduce la târg pe Moșul lui KIFOR, care va dona sumele strânse în cadrul evenimentului pentru copii orfani
Fundația Părinți din România ne propune proiectul „Susține continuarea PEDITEL 1791” – primul call center non-stop, unde un medic specialist răspunde întrebărilor legate de sănănătatea copiilor.

Asociația Preventis dorește să pună piedică la droguri și să adune bani pentru un program de prevenire a consumului de droguri.
Organizația Studenților din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (OSUT), „Din suflet de student” va aduna bani pentru mai multe familii nevoiașe.
Road Runner Society vrea să dezvolte cu ajutorul comunității proiectul HAMBAR.LiVE – un loc pentru relaxare și socializare în satul Durușa, dar și cămara produselor Durușa Flavour.
Toate aceste informații vor fi afișate pe căsuțele unde fiecare organizație își va desfășura activitatea. La târg vom găsi decorațiuni de Crăciun, ateliere în cadrul cărora copiii, și nu numai, vor putea să-și confecționeze decorațiuni, căni de poveste, obiecte realizate manual, felicitări de Crăciun, modele din baloane, facepainting, ateliere de scris scrisori lui Moș Crăciun, „blind date” cu o carte, prăjituri, muzica live și recital de colinde.

Vă invităm pe fiecare în parte la Târgul de fapte bune Day 15, locul unde toate aceste activități se transformă în fapte bune pentru ceilalți cu ajutorul și implicarea noastră, a tuturor.

 

Proiectul Day 15 este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro) și este co-finanțat și susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Day 15 este unul dintre proiectele strategice din cadrul programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *