100 de fotografii la Teatrul Maghiar, în cadrul expoziţiei „Dantele de lumină”

Categorii: Actualitate, Foto, Vizual

La Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc, sâmbătă, 25 ianuarie, ora 19.00, în holul Sălii Studio, vernisajul expoziţiei de fotografie semnată de Péter Fülöp şi intitulată Dantele de lumină. Expoziţia este organizată pornind de la spectacolul Dantelă, realizat după romanul Mamó de Angi Máté, în care sunt proiectate aproape o sută de fotografii de Péter Fülöp, o parte dintre ele fiind prezente şi în cadrul expoziţiei.

 Péter Fülöp s-a născut în 1967, la Győr şi fotografiază de la vârsta adolescenţei. Poetul András Keszei L. afirma despre activitatea artistului: „Caracteristica predominantă a fotografiilor lui Péter Fülöp este abordarea realităţii cu prudenţă, parcă din ascunziş, printr-o investigaţie fină. Luminile şi umbrele, continuitatea şi timpul volatil, abstractizarea necontenită, viaţa organizată în simboluri interpretabile. Pământul, cerul, omul, Dumnezeu, sacralitatea trăită a clipei create şi creatoare. Ca şi cum ar ştii precis că, de la naştere, ne înţepenim în coordonatele imperceptibil de ample ale universului, însă în mijlocul acestui sentiment nemărginit suntem constrânşi să trăim în limitele vieţii noastre. De aceea, pentru artist, semnele au o importanţă deosebită, pentru a conştientiza, faţă de el însuşi şi cu ceilalţi, direcţia în care avansează, pentru ca, prin aceste secvențe din realitate, să-şi determine, să-şi stabilească poziţia în nemărginirea spaţiului.”

Kolozsvari fal

 

După vernisajul expoziţiei, de la ora 20.00, poate fi vizionat, în Sala Studio, spectacolul Dantelă regizat de Kinga Mezei, care va fi urmat de o discuţie cu regizoarea şi cu dramaturgul spectacolului, Kornélia Goli, moderată de András Visky.

 

Expoziţia de fotografie, Dantele de lumină, va putea fi vizitată în perioada 25 ianuarie – 31 martie, înaintea reprezentaţiilor din Sala Studio.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.