Teatrul_National_Cluj

Priorităţile Ministerului Culturii în 2016: refacerea clădirii Teatrului Naţional Cluj

Clio

 

Obţinerea finanţării şi demararea procedurilor pentru construcţia în Bucureşti a unei săli de concerte şi începerea lucrărilor de consolidare la Muzeul Ţăranului Român, la Muzeul Naţional de Istorie a României şi la Palatul Cantacuzino se numără printre priorităţile Ministerului Culturii în 2016.

Teatrul_National_Cluj
Teatrul_National_Cluj

Guvernul a făcut publice, vineri, priorităţile strategice şi planurile de acţiuni sectoriale pentru fiecare minister în 2016, după ce premierul Dacian Cioloş a anunţat, miercuri, că acestea au fost finalizate şi urmează să fie înaintate Parlamentului. Documentele publicate pe site-ul Executivului cuprind planul şi harta strategiei pentru fiecare minister.

Printre priorităţile strategice ale Ministerului Culturii în anul 2016 se numără demararea lucrărilor de consolidare a sediului Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) şi a Muzeului Naţional „George Enescu” – Palatul Cantacuzino, dar şi obţinerea finanţării şi demararea procedurilor pentru construcţia în Bucureşti a unei săli de concerte.

De atlfel, definirea şi aplicarea strategiei culturii şi patrimoniului naţional şi construirea unei noi săli de concerte şi restaurarea şi consolidarea unor clădiri din patrimoniul cultural sunt cele două puncte importante cuprinse în priorităţile strategice şi planul de acţiuni ale Ministerului Culturii în anul 2016.

În acest sens, Ministerul Culturii doreşte, începând cu luna ianuarie, obţinerea finanţării şi demararea procedurilor pentru construcţia în Bucureşti a unei săli de concerte cu 2.000 – 2.400 de locuri, finanţarea şi demararea procedurilor pentru restaurarea şi modernizarea clădirii Muzeului Naţional de Istorie a României şi a clădirii Teatrului Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca.

Totodată, Ministerul Culturii propune finalizarea, până în luna aprilie, a lucrărilor de consolidare şi de restaurare la Palatul Culturii din Iaşi, care se vor realiza cu un buget de 10.600.000 de lei.

Pentru lucrările de consolidare şi restaurare la sediul Muzeului Naţional al Ţăranului Român este prevăzută o sumă de 28.997.000 de lei.

În plus, în perioada ianuarie – septembrie 2016, vor fi demarate lucrările de consolidare şi restaurare la Muzeul Naţional „George Enescu” – Palatul Cantacuzino, cu un buget de 18.651.000 de lei, la Muzeul Kalinderu din Bucureşti, pentru care vor fi alocaţi 5.016.000 de lei, şi la Biblioteca Franceză „Omnia” din Craiova, care necesită suma de 8.366.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *