Portretele lui Emil Cioran, expoziție în premieră la UBB

Categorii: Actualitate, Carte
Etichete: Cioran, Cluj, EXPO

Universitatea Babeș-Bolyai în parteneriat cu Ambasada Mexicului din România va găzdui marți, 4 octombrie 2016, începând cu ora 17.00, vernisajul expoziției de fotografie a jurnalistului și fotografului mexican Rogelio Cuéllar intitulată „Portretele lui Emil Cioran”.

Evenimentul va avea loc în incinta Galeriei Paul Sima din cadrul Clubului Casei Universitarilor (str. Em. de Martonne, nr.1) și va rămâne la dispoziția publicului până la data de 4 noiembrie 2016.

Rogelio Cuéllar, jurnalist şi fotograf mexican, în vârstă de 65 de ani, s-a dedicat fotografiei începând cu anul 1967, fiind fondatorul revistei Proceso şi al ziarului La Jornada. În plus, este cunoscut pentru portretele făcute, printre altora, poetului argentinian Jorge Luis Borges, scriitorului francez Michel Tournier, romancierului argentinian Julio Cortázar, pictorului şi sculptorului Antoni Tàpies.

afis-vernisaj

Expoziția intitulată ”Portretele lui Emil Cioran de Rogelio Cuellar a fost prezentată la Biblioteca Națională a României, în perioada 15 septembrie-2 noiembrie 2015, ulterior la catedrala Saint Sulpice din Paris în cadrul zilelor In Memoriam Emil Cioran, organizate de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale în perioada 13 decembrie 2015-2 februarie 2016, apoi fiind expusă la universitățile din Târgoviște, Brașov și Timișoara.

Prezenta expoziție constituie una dintre manifestările culturale celebrate de Ambasada Mexicului pentru a marca aniversarea a 80 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Mexic și România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.