FOTO Cum s-au distrat clujenii la Picnic in the Park, avanpremieră la Jazz in The Park

Cooltura Esenţial

Activitățile în aer liber, muzica bună și vremea favorabilă i-au determinat pe sute de clujeni să iasă la iarbă verde la cea de-a doua ediție Picnic in the Park. Evenimentul a animat zona verde din cartierul Gheorgheni, unde oamenii și-au petrecut ziua de sâmbătă în compania familiei sau a prietenilor.

Dacă prima ediție a avut loc chiar de 1 mai, anul trecut, fiind o alternativă de relaxare de Ziua Muncii, de această dată, cei prezenți s-au putut bucura de numeroase activități, dar și de zona în care au fost puse la dispoziție fotolii de tip bean bag și zeci de pături colorate. Deși prognoza meteo arăta că există șanse de averse, mesajul #sâmbătănuplouă răspândit pe rețelele de socializare se pare că s-a confirmat.

Clujenii au ajuns la Picnic in the Park încă de la ora 12,00, iar iubitorii de lectură au cumpărat  și au citit cărți în aer liber. O serie de obiecte handmade au putut fi admirate la diferite standuri, în timp ce copiii au fost pictați pe față și au luat parte la diferite jocuri. A existat și o zonă de food court și bar, de unde  participanții și-au putut cumpăra sandvișuri, produse de patiserie, înghețată, cafea, dar și răcoritoare.

Cei prezenți la eveniment s-au putut bucura și de muzică live. Pe scena amplasată în parc, primii care au concertat au fost cei de la The Beat, urmați de  The Kryptonite Sparks, în ritmuri de indie, alternative și rock, apoi Tango with Lions. Trupa franceză Aaron, care urma să concerteze la Picnic in the Park, nu a mai ajuns la Cluj din cauza unor probleme la aeroportul din Munchen. În locul acestora au urcat pe scenă membrii formației Grimus, care au ridicat publicul în picioare.

DSCN1401

După ora 22,00, cei care au dorit au putut participa la after party-ul de la Sala Polivalentă unde a mixat  DJ-ul de la Jazzanova, Claas Brieler. Warm up-ul a fost asigurat de Marwan, iar momentul de închidere i-a aparținut lui Paul Adrian.

Fondul Jazz in the Park

Participanții la evenimentul din cartierul Gheorgheni au putut dona pentru Fondul Jazz in the Park cu scopul de a susține artiștii clujeni și arta experimentală. În schimbul a 10 lei, ei au primit brățări, iar banii vor fi folosiți pentru a finanța trei proiecte. Moara este numele unuia dintre ele și constă în construirea unei instalații din lemn sub forma unei punți sau a unui loc de șezătoare. E vorba despre un pod pietonal care va fi ridicat peste Canalul Morii, într-un loc cu verdeață unde oricine va putea să evadeze din aglomerarea urbană. Inițiatorii proiectului își propun astfel să recupereze o parte din istoria industrială și umană a Clujului de altădată.

Jazz of the Park – Our Environment Remixed este un alt proiect care presupune realizarea unui pupitru de muzică electronică care să funcționeze pe baza sunetelor înregistrate în parc. Sistemul va fi gândit pentru interacțiune astfel încât fiecare vizitator să poată să creeze muzică din sunetele copacilor, păsărilor și mediului în care va fi acesta.

DSCN1389

O altă idee de proiect este Măscărici, prin care se dorește reinterpretarea cărților de joc multiculturale. 26 de ilustratori grafici își unesc talentul pentru a crea un set special de cărți de joc. Fiecare ilustrator își folosește propria imaginație în stabilirea elementelor ce compun îmbrăcămintea țării alese într-o reinterpretare contemporană a Păcăliciului pe care l-am jucat când eram mici.

Reunit sub umbrela Jazz in the Park, evenimentul din această sâmbătă i-a adus pe clujeni într-o zonă verde a orașului, de unde nu au lipsit muzica bună, relaxarea și distracția. Oamenii veniți cu biciclete sau având cărți în mână, tinerii cu pături și coșuri de picnic, dar și copiii cu mingi și skateboard-uri au animat, din nou, o parte a Clujului.

Text și foto: Manuela Moroșanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *