Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu 2022 prezintă în premieră o secţiune de spectacole VR

Categorii: Actualitate, Teatru
Etichete: Festival, teatru
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu prezintă în premieră, în cadrul celei de-a 29 ediţii, o secţiune dedicată realităţii virtuale.

„O cameră-univers. Un univers cât o cameră. Trei personaje. Două femei. Un bărbat. Trei singurătăţi care se întretaie într-o convieţuire de moment. De momente. Fraze ale unei poveşti pe care fiecare o poate interpreta după voie. După propria înţelegere. În funcţie de unghiul de vedere pe care chiar el îl alege…”, spune coregraful Gigi Căciuleanu.

Proiectul este o producţie a Gigi Căciuleanu şi Fundaţia Art Production, cu sprijinul JTI. Fiecare reprezentaţie durează 8 minute.

„Turnul #următorul nivel”, al Teatrului Basca, în regia lui Alex Mihăescu, este cel de-al doilea spectacol VR din cadrul FITS 2022.

Co-producătorii sunt Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Centrul de Proiecte Timişoara.

În „Turnul #următorulnivel” este folosită metafora Purgatoriului pentru a vorbi cu umor despre demonii care ne bântuie prezentul: epidemie, corupţie, atitudini sociale şi politice conflictuale în societatea românească, multe dintre acestea provocate de experienţe de viaţă şi de educaţie diferite. Pe măsură ce personajele urcă în turn pierd contactul cu lumea lor şi ajung să realizeze că nu se mai au decât unul pe celălalt. Durata fiecărei reprezentaţii este de 52 de minute.

Ambele spectacole sunt programate în fiecare zi a Festivalului, în intervalul 24 iunie – 3 iulie, la Centrul Cultural Habitus, în cadrul Micro-Folie. Biletele pot fi achiziţionate online pe www.sibfest.ro şi de la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se desfăşoară între 24 iunie şi 3 iulie, iar tema ediţiei din acest an este 2Frumuseţe”. Timp de zece zile, oraşul şi împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3.500 de participanţi din 75 de ţări, iar publicul este aşteptat la aproape 800 de evenimente în 80 de spaţii de joc.
 

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.