Asociaţia Dispersia în parteneriat cu siteul clujulcultural.ro organizează dezbaterea “Cultura a la Cluj”, vineri, 21 martie, ora 16.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, în Sala Transilvania, etaj 1.
În cadrul dezbaterii, invitaţii vor discuta problemele pe care le-au întâmpinat în derularea activităţilor culturale în Cluj-Napoca şi judeţul Cluj , vor schimba experienţe şi vor căuta să găsească o serie de soluţii la problematica culturală clujeană.
De asemenea, se va dezbate despre identitatea culturală a Clujului şi despre un posibil brand al oraşului.
La dezbatere au confirmat participarea ca vorbitori reprezentanţi ai unor instituţii importante culturale clujene şi ai unor organizatori de evenimente culturale sau mondene de anvergură.
Vor participa ca vorbitori:
Prof. Univ.dr. Elena Basso – Stănescu, UAD Cluj-Napoca
Istoricul Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei
Conf. Univ.dr. Doru Pop, Facultatea de Teatru şi Film UBB
Reprezentanţi ai Balului Operei, Zilelor Culturale Maghiare, Asociaţiei Cluj Capitală Culturală Europeană 2021, Cluj Capitală Europeană a Tineretului, TeDEX Eroilor, TiMAF, Fabricii de Pensule, Editurii Eikon, Fundaţiei Tetraoem.
Moderatorul dezbaterii este Tiberiu Fărcaş, editor-coordonator al siteului clujulcultural.ro
Evenimentul se va încheia cu un mini-cocktail în sala Transilvania la care sunt invitaţi toţi participanţii, publicul spectator şi mass-media clujeană.
Despre Dispersia
Asociația Dispersia are ca scop organizarea de evenimente culturale, educaționale și sociale. Aceasta îşi propune să-și aducă aportul la echilibrul social şi cultural al municipiului, să colecţioneze energiile pozitive din cetate.
„Cultură a la Cluj este o dezbatere despre cum definim Clujul. Cu ce îl asociază turiștii când se gândesc la acesta, pe lângă clădirile de patrimoniu existente aici și care sunt simbolurile culturale prin care este identificat municipiul nostru” a declarat Paul Ise, organizator al evenimentului, membru fondator al asociației Dispersia.
„Considerăm că a sosit timpul să oprim tranzacţionarea culturală a Clujului doar din perspectivă politică şi să identificăm cu adevărat un brand al Clujului, adevărata lui identitate”, a declarat Andreea Popescu, organizator al dezbaterii, membru fondator al asociației Dispersia.
super!!! cat costa biletul?
Intrare liberă, evident. Vă aşteptăm!